100 kilo

Sinja schrijft hoe zij met behulp van de Slankclub eraan werkt om blijvend op gewicht te blijven en zichzelf goed te voelen. Sinja, aangezien je de blog zo overtuigend met 100 kilo begon, heb ik de 100 kilo ook maar als titel genomen.

De teller op 100 kilo

Zoveel ben ik inmiddels kwijt geraakt in mijn leven. Ik was 18 toen ik voor de eerste keer een poging waagde bij Weight Watchers  en met resultaat.

In 3 maanden verloor ik maar liefst 23 kilo, ik zou NOOIT meer zo dik worden, wist ik toen maar wat ik nu weet…

In Januari heb ik de mooie leeftijd van 50 bereikt en ben dus al ruim 30 jaar in de ban van mijn gewicht, niet alleen omdat ik mezelf zeker mooier vind en beter voel als ik minder weeg maar ook voor mijn gezondheid, het is nou eenmaal een feit dat je allerlei klachten gaat ontwikkelen en steeds minder goed uit de weg kan. Al word je wel meester in het verzinnen van redenen dat het allemaal wel mee valt. Wat je dan weer in die bekende neerwaartse spiraal brengt en je jezelf nog zieliger vind en weer meer gaat eten, terwijl dat eigenlijk iets was wat je nou net niet wilde…

Smoesjes en hoe hier een einde aan kwam

Dozen met kleding in allerlei maten stonden opgesteld op zolder zodat ik niet elke keer nieuwe kleding hoefde te kopen, eigenlijk zodat het niemand op zou vallen als ik weer een maatje groter nodig  had. Je word goed in het verdoezelen van de waarheid, je schaamt je, je bent teleurgesteld, vooral in jezelf, omdat je wederom gefaald hebt. Als er dan ook nog wildvreemde mensen denken dat ze ongevraagd hun gezouten mening over je mogen geven is het verhaal compleet en kun je niet verder in de put zakken.

Totdat ik vorig jaar Juni bij de groenteboer om de hoek een visitekaartje zag staan, het trok mijn aandacht. uMiek stond erop. Omdat ik van nature erg nieuwsgierig ben heb ik het meegenomen, ik heb op de website gekeken en het beviel me wel, maar zoals eerder gezegd viel het toch allemaal wel mee, de vakantie kwam eraan, ik had geen tijd. Ik had een heleboel smoesjes en het kaartje heeft 3 maanden op de kast gestaan. Wel in het zicht, maar ik heb er niets mee gedaan.

Toch maar een afspraak maken…

Na de vakantie heb ik uiteindelijk toch de stoute schoenen aangetrokken en Umiek een mail gestuurd. Zeker niet bellen, want dan kan ik niet meer terug. Lekker anoniem achter mijn pc, al snel had ik een leuke enthousiaste mail terug, of ik een afspraak wilde maken. Mmm, oké, dat kan ik doen, maar dat word waarschijnlijk toch weer niks!!

Maar het liet me niet los dus ik heb toch maar een afspraak gemaakt, meteen voor een paar dagen later, had ik geen tijd meer om me te bedenken. Toen ik binnenkwam werd ik ontvangen door een leuke energieke, jonge vrouw, Mieke van uMiek, ons gesprek was erg bevrijdend, want wat ik niet wist was, dat ze ervaringsdeskundige was en jaren met een eetstoornis had gevochten, DAT was het punt voor mij dat ik met haar aan de slag wilde, ze wist waar ik mee worstelde, ik hoefde het haar niet allemaal nog eens uit te leggen. Nu ga ik 1x per week naar haar groep waar we met een aantal zeer gezellige dames bij elkaar komen en onze ervaringen uitwisselen, ook heb ik nog individuele gesprekken met Mieke waarin ik alles kan vragen en vertellen wat me bezighoudt.

Mijn eerste doel

In September was onze eerste afspraak en mijn doel was om in 1 jaar 20 kilo af te vallen, gisteren was het zover, mijn eerste doel bereikt. Maar wat nog mooier is, is dat mijn mindset is veranderd. Ik denk anders. Voorheen waren al mijn pogingen resultaatgericht, om zo snel mogelijk zoveel mogelijk kwijt te raken. Nu ben ik veel meer bezig met de rest van mijn leven.

Mieke is een voorstander van gewoon eten, er is niets wat ik niet mag eten. Ze heeft me bewust gemaakt van de keuzes die ik heb. Ik eet veel meer dan voorheen maar wel anders, met resultaat dat ik nu 20 kilo kwijt ben en gewoon met mijn gezin mee kan eten, geen aparte dingen voor mezelf koken, geen dure repen, shakes of iets dergelijks. In het weekend drink ik een wijntje en laatst ben ik een weekend weg geweest en kan zonder schuldgevoel gewoon met de rest meedoen, want ik mag dat. Het resultaat is niet alleen belangrijk meer. Ik heb geleerd dat het niet zo snel hoeft te gaan, dat je met gewoon eten ook kunt bereiken wat je wil, al gaat het dan niet zo snel, ik heb geleerd dat ik best eens een fout mag maken en dat ik eens wat aan kom, maar dat is niet fout, zo is het leven en daar mag OOK ik van genieten!

Het eerste doel is behaald

Dinsdag 02-04-2019 heb ik wel mijn eerste doel gehaald, maar ik wil er nog wel een aantal kilo’s vanaf. Ik ga dus nog gewoon door, samen met de dames en uiteraard Mieke, ik vind haar fantastisch! Hoe weet ik niet precies, maar ze heeft mij in ieder geval geïnspireerd om beter voor mijn lijf te gaan zorgen. Dat ik daardoor af val is héél mooi meegenomen, want dat was natuurlijk wel het doel waarom ik naar haar toe ben gegaan.

Ik ga afsluiten met een mooie quote die ik eens gevonden heb op internet:

IK BEN ER NOG NIET MAAR IK BEN VERDER DAN IK GISTEREN WAS!

100 kilo
Sinja, ontzettend goed gedaan. Ik denk dat ik namens de hele Slankclub spreek als ik zeg dat ik ontzettend trots op je ben! Je hebt het uiteindelijk natuurlijk toch zelf voor elkaar gekregen! Die 100 kilo gaan er misschien nog een paar meer worden, maar zeker geen 200.

One Reply to “100 kilo”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *