4 intensieve weken

Dat waren het, 4 intensieve weken.

In mijn vorige blog heb ik aangegeven dat ik veel ging eten, nou dat heb ik gedaan, de eerste dagen en soms nog heb ik er zelfs moeite mee om alles op te krijgen op een dag.

Waarom waren het 4 intensieve weken?

Ook ben ik me meer gaan verdiepen in de schijf van vijf van het voedingscentrum waar het Gewoonetendieet op gebaseerd is*. Nou, ik kan zeggen het werd een positieve obsessie. Een dagtaak had ik er bijna aan. Is natuurlijk mijn eigen schuld aangezien ik op de app van het voedingscentrum alles wat ik eet invoer en zo kan kijken wat goed in de schijf van vijf past en wat niet. Zo kreeg ik goed inzicht in de calorieën, vezels, vetten, eiwitten etc. en maakte keuzes die ook nog lekker zijn en goed.

*Het Gewoon Eten Dieet is een manier van coachen die werkt volgens de Richtlijnen Goede Voeding zoals opgesteld door de Gezondheidsraad. Deze Richtlijnen zijn door het Voedingscentrum uitgewerkt en toegankelijk gemaakt middels de Schijf van Vijf. Het invoeren in de app mag je doen, maar is zeker niet verplicht, als het je helpt: doen, anders: niet doen.

Natuurlijk heb ik ook wel eens gehad dat het even anders uitviel. Dan dacht ik dat ik een super goede dag qua eten en schijf van vijf had en dan bleek dat ik qua calorieën prima op pijl zat maar qua voedingsmiddelen niet. En zo ook andersom. Heel de dag geen honger en vol gevoel en dan qua voedingsstoffen op peil en mijn calorieën die het lichaam nodig heeft voor de verbranding van energie veel te laag.

Maar, conclusie na 4 intensieve weken intensief hiermee bezig te zijn geweest, maak ik nu ook zonder de app juiste keuzes en voer nu soms een dag in of ik nog op de goede weg zit. Nu gebruik ik de app om te controleren wat er in bepaalde voedingsmiddelen zit en of dit een goede keus is of niet.

Het resultaat van de 4 intensieve weken

Maar nu zijn jullie natuurlijk erg benieuwd of het ook zoden aan de dijk zet, ik wilde tenslotte toch ook graag wat overtollige kilo’s kwijt, en was daar erg sceptisch over na de vorige keer.

Ik heb gewandeld, gefietst  en gesport naast alle voeding, en jaaaaa, ik zou blij zijn met 1 kilo in de maand, want langzaam afvallen is tenslotte effectiever en blijvender dan snel afvallen.

Maar ik ben gewoon 1.9 kilo kwijt en bijna 5 kilo aan vet, dus mijn nu voorbarige conclusie is echt dat er veel in het eetpatroon zit. Ik word hier in ieder geval vrolijk en positief van en ga vol goede moed door.

Wat hebben we tijdens de vervolgafspraak gedaan?

Tijdens deze afspraak heb ik met Mieke mijn bevindingen van de schijf van vijf, mijn nieuwe eetpatroon en mijn punten waar ik tegenaan liep besproken (dit was met name het uitzoeken wat wel en niet goed is). En dan nog wat is niet goed? We moeten ook lekker blijven eten en genieten, en dat kan zeker, maar pak meteen weer terug naar de goede voedingsmiddelen de dag erna. We weten het allemaal, maar de begeleiding is echt een goede stok achter de deur en ervaar het als fijn dat je dan even alles kan vertellen.

Met lekkere gezonde recepten voor Pasen ben ik de deur uitgegaan, en natuurlijk een voldaan en trots gevoel sluit ik de eerste maand af.

Tot volgende maand!

En bij dezen nog de Paasrecepten van het Gewoonetendieet, ook te vinden op onze Facebookpagina

Paasrecepten Gewoonetendieet - 4 intensieve weken

2 Replies to “4 intensieve weken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *