Betalen: Waarom ik liever heb dat jij betaalt in plaats van je zorgverzekering.

Vandaag even een blog die totaal ongerelateerd is aan voeding, maar wel gerelateerd is aan mindset. Het gaat namelijk over betalen en hoe dit jou helpt in het behalen van resultaat.

Ik denk dat sowieso driekwart van mijn cliënten ergens in hun vraag komt met het volgende: “Ik heb een stok achter de deur nodig.” “Alleen lukt het me niet.” “Ik weet goed wat ik ‘verkeerd’ doe, maar het lukt me gewoon niet om het anders te doen”. Voordat ik verder ga met de kern van mijn verhaal wil ik hier eerst wat over zeggen.

Betalen

Wat er eigenlijk gebeurt: Je geeft jezelf eigenlijk steeds een soort van ‘vrijbrief’ om niet goed voor jezelf te hoeven zorgen, want alleen lukt het je niet, je weet het wel, maar doet het toch niet. Stiekem heb je jezelf dat wijsgemaakt en geloof je niet dat je het zelf anders kan gaan doen. Ik geloof dat wel en gedurende een traject leer ik je ook dat je dat kan, laat ik je het geloof in je eigen kunnen terugvinden. Misschien heb je die stok ook wel even nodig, maar stop met jezelf die vrijbrief te geven door bij voorbaat al te zeggen dat het niet gaat lukken. Geloof me, als je daaraan vast blijft houden zal het ook niet lukken.

Een commitment door betalen

Op de een of andere manier moet die vrijbrief dus ingetrokken worden. Dit kan ik doen, maar ik heb hier wel een ‘commitment’ van jouw kan voor nodig. Als jij jezelf niet aan mij ‘committeert’ en niet bereid bent aan jezelf te werken, dan wordt het lastig. Langzaamaan kom ik nu bij mijn punt, want een van die manieren om dit te doen is, jawel, betalen. Je moet een klein beetje ‘pijn’ voelen om bereid te zijn om ergens voor te werken. En, naast dat ik het betalen natuurlijk gewoon nodig heb om mijn werk uit te kunnen voeren en om Berghem en omgeving een stukje gezonder te kunnen maken, helpt het jou dus ook!

En tuurlijk, ik vind het hartstikke fijn dat er zorgverzekeraars zijn die jouw traject bij mij (gedeeltelijk) vergoeden. Dat biedt namelijk veel meer mogelijkheden. Maar, van de andere kant, als je jouw geld waar je hard voor hebt moeten werken zelf moet betalen, wil je dit toch zeker niet voor niks hebben betaald. Dan wil je aan de slag. Je hebt ergens voor moeten betalen, dat was een investering en uit die investering wil je rendement halen, toch?

En precies die visie wilde ik met jullie delen. Betalen doet af en toe best wel een beetje pijn, maar ik probeer dit altijd te zien als een investering. Een investering in jezelf, in jouw groei, jouw ontwikkeling en jouw gezondheid. Ik kan jouw investering niet rendabel maken, maar ik kan je wel begeleiden in het behalen van het hoogste rendement. Uiteindelijk, hoe cliché ook, zal je het zelf moeten doen.

Het hoeft niet alleen, ik wil best samen met jou jouw resultaat behalen, maar ik ga het niet voor jou doen.

Durf jij te investeren in jouw gezondheid, ontwikkeling en groei?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *