Bietenwraps met spinazie, paprika, courgette, maïs en geitenkaas

De tomaten- een – bietenwrap  was de overduidelijke winnaar! Ik ben ermee gaan koken en heb dit voor jullie door middel van een kookreportage bijgehouden. Het is een recept met vooral groentes en je kan het zowel als avondeten als als lunch eten.

Ik moet er wel bij zeggen dat ik er nu een hele paprika in heb gedaan en geen courgette heb gebruikt die ik erbij had willen doen..

Ingrediënten:

– 2 bietenwrap (of 3, 4, 5, ligt er maar net aan hoeveel honger je hebt. Dit recept is gebaseerd op 2)
– 150 gram spinazie
– 1/2 gele paprika (of andere kleur)
– 1/3 – 1/2 courgette
– 2-3 el mais
– 20 gram geitenkaas
– 1 el olijfolie
– peper en kruiden naar smaak

Bereidingswijze:

Eerst snij je de paprika en de courgette in stukjes. Die wok je in 1 el olijfolie. Na een paar minuten voeg je de spinazie toe en als die geslonken is de mais en de geitenkaas. Even laten voorverwarmen, de wraps opwarmen en over de wraps verdelen en klaar is je eten. Zie foto’s voor het stappenplan

Simpel, snel, lekker en vitamine-rijk. Kan jij ook wel een vitamineboost gebruiken na de carnaval? En ga jij het maken? Tag me dan even in je creaties, of laat het me even weten, vind ik leuk!

Voedingswaarde:

kCal: 449
Vetten: 21,1 gram
Waarvan verzadigd: 6,6 gram
Eiwit: 17,7 gram
Koolhydraten: 40,1 gram
Vezels: 27,5 gram

Toevoeging: Dit gerecht zou je aan kunnen vullen met een expliciete eiwitbron als kipfilet, kalkoen, tartaar, (wit)vis of eieren om aan je dagelijkse behoefte eiwitten te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *