Later versus nu

De keuzes die je vandaag de dag maakt hebben invloed op hoe jouw leven verder gaat verlopen. Natuurlijk hebben niet alle keuzes een even grote invloed. Het maakt bijvoorbeeld voor later niet zoveel uit of je vandaag jouw zwarte, of jouw groene shirtje aantrekt. De keuze voor een huis, heeft echter alweer een flink wat grotere impact. En, dan zijn er nog keuzes die nu niet direct een grote invloed hebben, maar als je meerdere keren die keuze maakt, kan de invloed voor later enorm zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval met leefstijl. Want inderdaad, 1 dag ‘wat minder voedzaam eten’ maakt niet gigantisch veel uit, maar wanneer deze ‘minder voedzame keuzes’ de overhand krijgen, kan de invloed wel behoorlijk groot worden.

Continue reading “Later versus nu”

Verwachtingen van anderen

Ik schrijf toch het makkelijkst als ik schrijf over dingen die in me opkomen, of dingen die ik tegen kom in mijn praktijk. Dat vind ik leuk, het voelt als schrijven over iets relevants en ik geef je door middel van mijn blogs toch graag ‘een kijkje in de keuken’. Voor een echt kijkje in de keuken kan je de blogs van Puck lezen. Zo kwam ik er vandaag bij om een stukje over verwachtingen te schrijven. We hebben ze allemaal en we handelen er vaak naar. Dit kan ontzettend handig zijn, maar soms ook heel wat (onnodige) kopzorgen met zich meebrengen.

Continue reading “Verwachtingen van anderen”

Een gevulde gereedschapskist

Nu ik inmiddels ruim meer dan een jaar mijn praktijk heb, zijn er ook trajecten die ik afsluit. Natuurlijk altijd met mogelijkheid om nog eens aan te kloppen en soms plannen we een ‘voor de zekerheids-‘afspraak. Maar toch, er zijn begeleidingstrajecten die op zijn einde lopen. Niet altijd is het doel wat in het begin genoemd werd dan gehaald, maar dat is niet erg. Waarom niet? Omdat er vaak zo veel meer gebeurt! Zo ook in het traject van Eline. Eline was mijn allereerste cliënt, ik had mijn praktijkruimte nog niet en ik ging gewoon op mijn fietsje naar haar thuis toe. Trouwens, aan huis komen is nog steeds een optie! Gezellig tussen de katten begonnen we de begeleiding. Samen hebben we haar gereedschapskist gevuld. Hoe dan ging vertelt ze je in deze blog. Ik voeg aan het einde graag toe wat ik hier nou zo mooi aan vind.

Continue reading “Een gevulde gereedschapskist”

Niet meer lijnen

Gisteren kreeg ik, tussen de regels door, eigenlijk zo ongeveer het grootste compliment wat ik in mijn praktijk kan krijgen. Het ging over lijnen. Of eigenlijk, niet meer lijnen. Ik vond dan ook dat ik hier wel een blog aan mocht wijden. Jullie weten vast dat ik aangesloten ben bij het Gewoonetendieet. Om aan te geven waarom ik dit oppakte als een zo’n groot compliment zal ik je eerst nogmaals vertellen waarom ik coach volgens het Gewoonetendieet en vervolgens hoe het begeleidingsproces is verlopen.

Continue reading “Niet meer lijnen”

Denken, denken, denken

De titel van deze blog zegt het eigenlijk al. We zijn tegenwoordig steeds maar aan het denken. We denken over wat we ‘moeten’ of ‘mogen’ eten, we plannen onze hele dag en we denken over wat anderen van ons denken. Natuurlijk denken we nog veel meer, daar schreef ik in een eerdere blog al over, maar, waar blijft je gevoel? Waar blijft het luisteren naar je lichaam? Waar blijf je zelf? In deze blog gaat het vooral over denken over eten, maar eigenlijk is dit natuurlijk veel breder inzetbaar.

Continue reading “Denken, denken, denken”

13x Evenwichtig op vakantie

De vakantie is voor velen een excuus om even alles los te laten. Op vakantie mag opeens alles: van all-inclusive ontbijtbuffet tot een driegangenmenu ‘s avonds. Natuurlijk mag dat ook, maar dat kan natuurlijk wel verklaren waarom je wanneer je thuis komt opeens je broek minder makkelijk dicht krijgt. Het was al het thema van de Slankclub van deze week, maar ik dacht – waarom niet voor iedereen in een blog?! Wil je na de vakantie je kleren gewoon nog goed passen, maar tóch genieten van je vakantie (geloof me, dat kan!), lees dan mee.

Continue reading “13x Evenwichtig op vakantie”

Gedachten

Ja, gedachten. We hebben ze allemaal. Zo’n 60.000 per dag. Zeg dat we van de 24 uur die we op een dag hebben, 8 uur slapen. Hebben we dus 60.000 gedachten in 16 uur, 3750 gedachten per uur en dus 1,04 gedachte per seconde. Dat is veel! Tenminste, ik vind dat veel. En weet je, gedachten kunnen ons helemaal gek maken en het bereiken van ons doel in de weg staan, maar je kan ze ook in je voordeel laten werken.

Continue reading “Gedachten”