Ervaringsblog week 1 – ‘Ga ik hiermee afvallen?!’

Een ervaringsblog, waarom?

Vanaf nu zal je op uMiek.com elke 20e van de maand een ervaringsblog lezen van Puck. Ik ga Puck een jaar lang begeleiden en zij zal elke maand een blog aanleveren. Het kan zijn dat ik wat kleine zinnetjes aanpas voor de SEO, maar voor de rest blijven de teksten open en eerlijk! Deze week stelt ze zich aan jullie voor. Veel leesplezier!

Even voorstellen

Ik ben Puck van Doorn, getrouwd met Michael van Doorn en samen hebben wij 4 kinderen in de leeftijd van 11, 9, 8 en 6 jaar oud, een heerlijk groot gezin met veel drukte een maar veel gezelligheid, meestal schiet een gezonde maaltijd voor mezelf erbij in. 

Door de sporttijden van de kinderen en het tijdstip dat Michael thuis komt zitten we met het avondeten meestal niet met z’n allen aan tafel, zelf eet ik dan geregeld later met Michael en maak dan door de planning van sport en het naar bed gaan van de kinderen niet altijd de juiste beslissingen voor mezelf qua hoeveelheid en voedingsmiddelen. 

Het eerste contact

Via Facebook zag ik een oproep van Mieke Govers, uMiek, en zag mijn kans om eens te reageren, een stok achter de deur is toch makkelijker dan alles alleen doen.

Zoals vele moeders met een drukke agenda ben ik al jaren bezig met mijn gewicht en het onder controle te houden, maar ik wil niet meer met allerlei shakes en andere diëten werken. Ik zou graag mijn streefgewicht behalen met gewoon eten dat ik goed kan combineren met mijn gezin.

Naar aanleiding van die oproep op Facebook ben ik in contact gekomen met Mieke en hebben een intake ingepland. Deze afspraak was erg gemoedelijk, gezellig en binnen de kortste keren waren we een uur verder. Uiteindelijk kwamen toch de harde feiten op tafel, in het kort: gewicht, lengte, huidige eetpatroon en doelen.

Mieke werkt met het Gewoonetendieet oftewel, geen dieet maar door juiste keuzes maken volgens de schijf van 5 van het voedingscentrum verantwoord eten en toch afvallen.

Mieke en ik gaan een jaar samenwerken en ik houd een ervaringsblog bij met mijn ervaringen.

Mijn eerste reactie

Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik met het samengestelde eetpatroon wat ik nu van Mieke meegekregen heb besef ik dat ik altijd te weinig gegeten heb, maar ben daarentegen ook wat sceptisch omtrent het afvallen. Ik moest namelijk meer gaan eten!

Maar, vol goede moed ga ik beginnen en ik houd jullie maandelijks op de hoogte van de ervaringen.

Groetjes Puck

Recept Gewoon Eten Dieet

Ik kan het niet

Regelmatig komen mensen bij mij op vervolgconsult die op enig moment kennis maken met een stemmetje (zo wordt het het vaakst genoemd) dat hun toefluistert “Ik kan het niet”. Natuurlijk hartstikke niet-helpend, maar als er zo veel mensen mee komen, waarschijnlijk wel heel menselijk. In deze blog beschrijf ik door middel van een hardloop-analogie hoe ik hiermee om ben gegaan.

Lees verder

Doe waar je tegenop ziet : 6 tips

Je kent het misschien wel. Vroeger zeiden je ouders (of je oma en opa, je tante, je buurvrouw, etc.) altijd tegen je: “Bewaar het lekkerste voor het laatst, want dan heb je er het langst plezier van.” Oftewel, eet eerst hetgeen wat je het minst lekker vindt, dan is het lekkere later extra lekker. Doe waar je tegenop ziet als eerst, dan kan de rest alleen nog maar meevallen. Vanmorgen werd ik aan deze les herinnerd…

Continue reading “Doe waar je tegenop ziet : 6 tips”

Liefde voor jezelf

Vandaag is het Valentijn, de dag waarop je jouw geliefde extra aandacht geeft. In principe een mooi iets, behalve dan dat ik vind dat het erg commercieel geworden is over de jaren. Wel vond ik dit een mooi moment om stil te staan bij jouw liefde voor jezelf. Geïnspireerd op een bijeenkomst van de Slankclub van Tini’s afslankpraktijk en een tekst van Nanette van Ham (Copyright Nannet van der Ham – 1e blz. uit het boek Spiritueel Afvallen ISBN 978-9025901684) wil ik je hierbij laten stilstaan. Afgelopen dinsdag heb ik dit gedaan tijdens mijn Slankclub en er kwam een mooi gesprek door op gang.

Continue reading “Liefde voor jezelf”

Iets lekkers als beloning

Iets lekkers als beloning komt stiekem regelmatig voor. Is een kindje hard gevallen: Kom maar, dan krijg je een snoepje. Heeft een kind een goed rapport dan mag het wat lekkers uitzoeken. Heeft een kindje goed gegeten met het avondeten, dan krijgt het een toetje. En ga zo maar door. Maar is dat eigenlijk wel zo goed? Of zou je dit beter anders kunnen doen? Een blog met een héle psychologische achtergrond die je inzicht kan verschaffen in jouw eetgedrag.

Continue reading “Iets lekkers als beloning”

De functie van eten

Als je eet, heeft dat een functie. In mijn praktijk komt de functie van eten regelmatig aan bod. Ik zie natuurlijk veel verschillende mensen. Iedereen heeft verschillende behoeftes, een ander karakter, andere gewoontes en een andere manier van communicatie. Maar 1 vraag komt regelmatig naar boven:

Ik weet wat ik het beste zou kunnen eten, maar het is zo lastig om het te doen!

Continue reading “De functie van eten”