Boodschappen doen als leefstijlcoach

Ja, boodschappen doen als leefstijlcoach is echt een dingetje. Ik schrijf deze blog naar aanleiding van mijn boodschappen van afgelopen vrijdag. Ik moest afrekenen: 2 Tony Chocolony chocoladerepen, kauwgom en een blikje zero frisdrank. Ik stond bij de kassa en dacht “Mieke, ben jij nou leefstijlcoach? Dit is toch gewoon allemaal troep?”. Want ja, dat is het. Dus ja, ook ik koop wel eens troep.

De verwachtingen van anderen

Het is wel grappig, want ik voel gewoon al die ogen op me gericht tijdens het boodschappen doen, terwijl ik helemaal niet weet of dat zo is. Ik heb het nooit gecheckt. – Misschien wel een leuke vraag trouwens, letten jullie, als je uit Berghem komt, ook echt op mijn boodschappen? – Eigenlijk is het dus een soort ‘verwachting’ die ik mezelf opleg. Dit, terwijl ik juist iedereen meegeef dat de balans tussen voeding en vulling zo belangrijk is. Dat je die balans op verschillende manieren in kan vullen, zodat het voor jou werkt. Want, wat voor jou werkt, hoeft niet voor de buurvrouw te werken. Ik doe dus boodschappen op een manier die, op dit moment, voor mij, werkt. Is dat iets waar je een voorbeeld aan moet nemen? Zou ik dus niet per se doen, want, wat voor mij op dit moment werkt, hoeft niet voor jou te werken.

Elke dag boodschappen

Boodschappen : verleiding

Ik kom op dit moment namelijk (bijna) elke dag wel in de supermarkt en bedenk per eetmoment waar ik zin in heb/waar ik mijn lijf op dat moment een plezier mee doe. Is dat ideaal? Nou, ik hoop niet dat ik dat over een paar jaar nog doe. Budgettechnisch is het namelijk totaal niet handig. En, ook milieutechnisch niet. Ik vergeet de helft van de tijd mijn boodschappentas en koop dan weer een plastic tasje + vaak vergeet ik wat er nog in de koelkast ligt dus dan koop ik teveel. En, de verleiding om ‘slechte’ producten te kopen ligt natuurlijk elke dag op de loer. Nu moet ik zeggen dat ik daar zelf weinig last van heb, maar dat is echt wel een reden waarom ik dagelijks boodschappen doe in mijn praktijk niet aanraad. Oh, en het kost stiekem best veel tijd. Laat ik die tijd nou ook heel goed aan andere dingen kunnen besteden.

Wil ik dit blijven doen?

Nou, daar kan ik heel kort over zijn. Nee. Maargoed, in combinatie met mijn onregelmatige leven en het, nu nog, onregelmatige leven van mijn vriend is het voor mij nu te ingewikkeld om het anders te doen. Ik hoop dit vanaf volgende maand anders te gaan doen. Of, misschien wel na het schrijven van deze blog. Vooral nu ik al die nadelen hierboven opgeschreven heb. Leuk die blogs om ter inspiratie / informatie voor jullie te schrijven, maar tegelijkertijd hou ik mezelf natuurlijk ook een spiegel voor.

Hoe wil ik mijn boodschappen doen?

Laat is beginnen met het maken van een boodschappenlijstje. Daar neem ik nu dus geen tijd voor (stom hè, wel om dan weer terug te fietsen naar de winkel als ik wat vergeten ben). Vervolgens wil ik daar voor 3 van de 7 dagen boodschappen op hebben staan, zodat ik in ieder geval een halve week vooruit kan. Daarna kan ik dan weer nieuwe, verse groentes halen en de boodschappen voor de rest van de week doen (nog 2 – 3 dagen afhankelijk van de weekendplannen). We hebben dan nog 1 restjesdag over of we kunnen die dag gebruiken om met vrienden/familie te eten.

Boodschappen-inspiratie

Zoals je kan lezen kan ik nog wel wat boodschappen-plan-inspiratie gebruiken. Geen idee of dit hierboven beschreven plan werkt. Dus ik ben benieuwd: hoe doe jij je boodschappen? Wekelijks? Dagelijks? Half-wekelijks? Laat je het me even weten?

En, willen jullie eens een boodschappenlijstje van een leefstijlcoach zien? Dan laat ik het volgende maand een keer zien. Laat je me dat ook even weten?

Mag op Facebook, maar ook als reactie op deze blog.

Liefs, Mieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *