Buddha Bowl (Vegan)

Het is lang geleden dat ik hier een recept heb geplaatst (dit recept was het laatste), maar deze moet ik toch echt even met jullie delen. Een Buddha Bowl is eigenlijk een kommetje vol met voedingsstoffen met een naam refererend aan de bolle buik van Buddha (die je er overigens niet door krijgt). In het algemeen zijn de meeste ingrediënten vegetarisch en deze versie is zelfs vegan.

Buddha Bowl met peulvruchten

Deze Buddha bowl bevat linzen. Linzen vallen onder de peulvruchten en komen de laatste tijd steeds meer onder de aandacht. Ik refereer bij mijn recepten het liefste aan informatie van het Voedingscentrum en zij melden over peulvruchten het volgende:

Peulvruchten verlagen je LDL-cholesterol, wat helpt om je bloedvaten gezond te houden. Peulvruchten zijn verder rijk aan koolhydraten, eiwitten, B- vitamines en mineralen, zoals ijzer, calcium, molybdeen en fosfor. Peulvruchten bevatten veel vezels.

Peulvruchten zijn zaden of de zaden met hun omhulsel. Onder peulvruchten vallen: bruine, witte en zwarte bonen, kapucijners, kievitsbonen (borlotti), limabonen, linzen, kikkererwten, kidneybonen, lupinebonen en sojabonen. Peulvruchten staan in de Schijf van Vijf

Het is de dag dat je peulvruchten eet dan niet meer nodig om vlees (of vis) te eten. De peulvruchten zijn deze dag jouw eiwitbron, in dit geval dus de linzen. In deze Buddha Bowl heb ik zoete aardappel toegevoegd als bron van koolhydraten, avocado (en de olijfolie) als bron van vetten en dan nog wortel, rode biet en sla als groente. Je bord bevat veel kleuren, dus veel verschillende soorten voedingsstoffen en antioxidanten. PLUS het is ook nog eens echt súper lekker. Ik had nog nooit linzen gegeten in iets wat ik zelf gemaakt had, maar ik ben fan!

Smullen maar! Laat je me weten als je de Buddha Bowl hebt gemaakt?!

Buddha Bowl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *