Hét beste dieet: Gewoonetendieet

Afvallen

Laatst kreeg ik een mail doorgestuurd met de volgende titel: “Dit zijn de vijf beste diëten van 2019”. Allereerst: Catchy titel, het prikkelt zeker de aandacht. Ik ben dan ook door gaan lezen, want je moet wel een beetje op de hoogte blijven van de trends om je heen als gewichtsconsulent natuurlijk. Terwijl ik bleef lezen ging ik me steeds meer verbazen. Ik ging de mail lezen alsof ik advies nodig had op het gebied van afvallen en hier mijn dieet uit wilde halen.

Wat ik las? Nou allereerst een van de eerst zinnen, waarin stond dat er vorig jaar een lijst was gepubliceerd en er dit jaar weer een nieuwe lijst was. Huh? Wacht even. Dus, dit jaar werkt ons lijf anders dan vorig jaar? Je mag dan misschien in dat jaar een jaartje ouder zijn geworden, maar daar verandert je lijf echt niet zoveel mee. Waarom zou je dan een van deze adviezen op gaan volgen? Volgend jaar is er weer een ander advies.

Welk dieet nu?

Goed, dat terzijde. Ik ging verder lezen en las 5 verschillende adviezen. 5 vage beschrijvingen van verschillende diëten. Het enige wat ik daarbij dacht was: Oké, en nu? Ja nu heb ik 5 ‘supersonische’ diëten gelezen, de beste van 2019, maar wat nu? Welke moet ik nu kiezen? Wat moet ik dan veranderen? Wat moet ik hiermee??? Het een was goed voor het verminderen van kans op kanker en hartziekten, het ander voor het verminderen van lage bloeddruk, weer een andere voor het verminderen van de kans op hartziekten en diabetes en je zou er langer door leven, nog een andere voor je hersengezondheid en de vijfde kwam op mij over als een commercieel artikel over een bekend dieet.

Ik wil al deze voordelen! Maar ik kan niet al die diëten tegelijk doen zonder gek te worden? Wat moet ik nu? Wie gaat mij helpen kiezen? Oh en hoe ga ik het dan doen? Wat ga ik aanpassen? Ik denk dat ik dan maar mijn voedingspatroon compleet om moet gooien, toch? Maar hoe past dat dan weer bij mijn gezin? En wat doe ik als ik een feestje heb of uit eten ga? En voor je het weet heb je twee weken een soort mix van al deze fancy diëten geprobeerd, lukt het niet, gooi je de handdoek in de ring en ben je terug bij af. Of ik, terwijl ik dit las zou al niet eens meer beginnen, “het lukt toch nooit”.

Dit is hét dieet

Nou, het lukt je zeker wel ooit! Het beste dieet mist namelijk: het Gewoonetendieet.

De manier om duurzaam af te vallen, met je gezin mee te kunnen eten of af en toe uit eten te kunnen gaan. Het klinkt zo makkelijk: Gewoon eten, maar kan jij het nog? Weet jij welke voedingsstoffen jouw lichaam nodig heeft?  Wat je nodig hebt hangt van heel veel dingen af: je lengte en gewicht, je geslacht, je werk en wat voor activiteiten je over het algemeen hebt op een dag. Bij het Gewoonetendieet kijken we naar deze factoren, maar kijken we ook naar de functie van eten. Eten heeft namelijk verschillende functies:

  • Eten geeft je lichaam de juiste voedingsstoffen, vitamines en mineralen en ook al wil je afvallen, het is belangrijk om hier voldoende van binnen te krijgen om je lijf te kunnen laten functioneren.
  • Eten vervult ook vaak een emotionele behoefte: je eet iets weg, of je kan juist niet eten wanneer je heftige emoties voelt.
  • Eten is vaak een gewoonte, met de daarbij komende (automatische) gedachtes.

Kortom: er is een panklare oplossing voor jou. Jouw eetgewoontes zijn vaak geworteld in jouw leven, overtuigingen en gewoontes. Bij het Gewoonetendieet kijken we dus waar jouw eetgewoontes vandaan komen, welke gedachtes en overtuigingen en eventuele emoties daaraan ten grondslag liggen. Hierdoor leer je keuzes maken die passen bij jouw behoefte, waardoor je levenslang resultaat behaalt zonder diëten, maar door gewoon te eten.

Ik en mijn collega-consulentes door het hele land staan voor je klaar. Ben jij klaar voor hét beste dieet van 2019!