Kindergewichtsconsulent

Na de opleiding tot gewichtsconsulent heb ik me verdiept in het coachen van kinderen en de opleiding tot kindergewichtsconsulent afgerond. Ik denk dat je niet vroeg genoeg kan beginnen met het aanleren van een gezonde leefstijl.

Een gezonde basis is van levensbelang

In de kindertijd wordt de basis gevormd voor je verdere leven met betrekking tot onder andere eetgedrag. Wat jij aangeboden krijgt als kind en wat jij leert te eten vormt jouw overtuiging over voeding en jouw besef van wat ‘normaal’ is en wat niet.

Tijdens de kindertijd gaat een kind verschillende ontwikkelingsstadia door, elk met zijn eigen uitdaging. De eerste hapjes, de ‘lust-ik-niet’-fase, traktaties op school, naar het kinderdagverblijf, naar de middelbare school en uiteindelijk misschien wel (vaak) op stap gaan.

Hoe ga jij hier als ouder voor je kind mee om? Weet jij wat je kind nodig heeft? En wat vind je kind hier zelf van?

Dit zijn voorbeelden van vragen waar ik me als kindergewichtsconsulent op kan richten. Naast het kind spelen ook gezinsfactoren mee. Door zowel het kind als het gezin mee te nemen in het behandeltraject zal het uiteindelijke doel behaald worden.

Kindergewichtsconsulent, focus op vier elementen:

Ook als je onder de 18 bent ga ik als kindergewichtsconsulent met je focussen op vier elementen:

Gezond & Energiek

Door je lichaam te voeden in plaats van te vullen. Wat is lekker, maar toch ook voedzaam?

Bewust

Niet alleen kijken naar wat je wil veranderen, maar ook HOE. Wat voor emoties komen hierbij kijken? Wat zijn jouw valkuilen en hoe ga je hiermee om?

Kiezen voor jezelf

Waarom? Een ander gaat niet voor jou kiezen. Dat kan je alleen zelf. En je mág ook voor jezelf kiezen. Hoe kan je ervoor zorgen dat anderen in je omgeving dat ook zien? Hoe kan je samen met je vader en/of moeder en misschien broers en/of zussen zorgen dat jij jezelf fit blijft voelen?

Persoonlijk

Door te kijken naar wat werkt voor jou en aandacht voor jouw persoonlijke situatie.

Voor wie?

Als kindergewichtsconsulent begeleid ik in mijn praktijk kinderen en jongeren met over- of ondergewicht, of met een normaal gewicht. Ik werk volgens de RGV (Richtlijnen Goede Voeding) van de gezondheidsraad, voor het laatst aangepast in 2015. Wil jij weten hoe je goed voor je lijf kan zorgen? Wil jij weten wat de juiste voeding en voedingsstoffen voor jou kunnen betekenen? En wil je je lijf gezond maken (& houden)? Laat dan je gegevens achter via het contactformulier en ik bel je om meer informatie te geven!

Meer weten? Lees dan hier verder.