Dromen: Durf!

Een betere titel kon ik niet verzinnen. Dromen heb ik namelijk genoeg, en af en toe moet je een stap zetten om deze ook waar te gaan maken. Deze stap heb ik gezet! Ik moet nog even wachten, maar vanaf september kan ik ermee aan de slag. Wat ik ga doen vertel ik je hier.

Durf te dromen 1: uMiek

Mijn eerste droom die uitkwam, was natuurlijk het opzetten van mijn eigen praktijk. Tijdens mijn studie was ik hier al mee bezig, maar durfde ik het dromen nog niet om te zetten in werkelijkheid. Na mijn studie ook nog niet direct, maar uiteindelijk heb ik de sprong in het diepe genomen. Nog elke dag ben ik hier trots op. En blij mee. Blij dat ik al zoveel mensen naar een gezonde(re) leefstijl heb mogen begeleiden. Ieder op zijn of haar eigen manier. Fantastisch. Maar, is dit alles wat ik wil?

Durf verder te dromen

Het coachen in mijn praktijk zoals ik nu doe vind ik leuk, maar nee, dit is niet alles wat ik wil. Je bent meer dan welkom als je vragen hebt rondom leefstijl en voeding, maar uiteindelijk ben ik voorstander van: voorkomen is beter dan genezen. Ik geloof er dan ook in dat hoe eerder men begeleiding krijgt, hoe beter. Vaak ontstaan ‘problemen’ (ik ben geen fan van het woord problemen, daar hangt zo’n negatieve lading omheen, maar ik kon even geen ander passend woord verzinnen) in de kindertijd en komen ze op een manier tot uiting in de (jong)volwassenheid. Een verstoord eetpatroon, al dan niet in de vorm van een eetstoornis, kan hier een voorbeeld van zijn. Maar ook angsten, depressieve klachten, of dwangmatig dingen doen en nog veel andere dingen kunnen hier een gevolg van zijn.

Durf te dromen
Durf jij te dromen?

Qua voeding heb ik bij de AALO al de opleiding ‘Kind & Voeding‘ gevolgd en ik begeleid dus ook al kinderen in mijn praktijk. Echter, ik denk dat er veel dan alleen aanpassingen in het eetpatroon te bereiken is op het gebied van het begeleiden van kinderen.

Pak het probleem bij de wortel aan

Zoals jullie misschien wel weten coach ik oorzaakgericht volgens het Gewoonetendieet naar aanleiding van het volgen van de zesdaagse bijscholing “Allround Leefstijlcoach“. Hoe is jouw gedrag ontstaan en hoe kunnen we ervoor zorgen dat je dit onhandige gedrag niet meer nodig hebt en het vervangen door wat handiger gedrag. Hoe kan je nou nog mooier bij de wortel beginnen dan bij het beginnen te coachen in de kindertijd. Mij lijkt het fantastisch.

Wat ga ik nu doen met betrekking tot mijn dromen?

Een van mijn dromen is dus het begeleiden van kinderen in mijn praktijk, waardoor we niet-helpend gedrag zo dicht mogelijk bij de wortel aan kunnen pakken. Ik geloof die begeleiding er voor iedereen anders uit gaat zien, dus wil ik ook zoveel mogelijk verschillende behandelmanieren leren. Ik heb natuurlijk al psychologie gestudeerd, maar dit was vooral theoretisch. Ik wil ook de praktijkervaring opdoen. Ik ga volgend jaar dus starten met de vierjarige deeltijdopleiding ‘Kinder/jeugdcounseling en psychotherapie’. Ja dit is een fikse investering qua tijd en geld, maar JA ik heb er zin in.

En JA, natuurlijk ben en blijf je als volwassene meer dan welkom in mijn praktijk. Het leuke van deze opleiding vind ik ook dat ik namelijk samen met de groep die zich richt op volwassenen les krijg. Mijn projecten en opdrachten zullen echter gericht zijn op het begeleiden van kinderen en ouders.

Durf jij te dromen? En durf jij jouw dromen dan ook waar te maken?

2 Replies to “Dromen: Durf!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *