Ervaringsblog 1 – ‘Ga ik hiermee afvallen?!’

Een ervaringsblog, waarom?

Vanaf nu zal je op uMiek.com elke 20e van de maand een ervaringsblog lezen van Puck. Ik ga Puck een jaar lang begeleiden en zij zal elke maand een blog aanleveren. Het kan zijn dat ik wat kleine zinnetjes aanpas voor de SEO, maar voor de rest blijven de teksten open en eerlijk! Deze week stelt ze zich aan jullie voor. Veel leesplezier!

Wie schrijft de ervaringsblog?

Ik ben Puck van Doorn, getrouwd met Michael van Doorn en samen hebben wij 4 kinderen in de leeftijd van 11, 9, 8 en 6 jaar oud, een heerlijk groot gezin met veel drukte een maar veel gezelligheid, meestal schiet een gezonde maaltijd voor mezelf erbij in. 

Door de sporttijden van de kinderen en het tijdstip dat Michael thuis komt zitten we met het avondeten meestal niet met z’n allen aan tafel, zelf eet ik dan geregeld later met Michael en maak dan door de planning van sport en het naar bed gaan van de kinderen niet altijd de juiste beslissingen voor mezelf qua hoeveelheid en voedingsmiddelen. 

Het eerste contact

Via Facebook zag ik een oproep van Mieke Govers, uMiek, en zag mijn kans om eens te reageren, een stok achter de deur is toch makkelijker dan alles alleen doen.

Zoals vele moeders met een drukke agenda ben ik al jaren bezig met mijn gewicht en het onder controle te houden, maar ik wil niet meer met allerlei shakes en andere diëten werken. Ik zou graag mijn streefgewicht behalen met gewoon eten dat ik goed kan combineren met mijn gezin.

Naar aanleiding van die oproep op Facebook ben ik in contact gekomen met Mieke en hebben een intake ingepland. Deze afspraak was erg gemoedelijk, gezellig en binnen de kortste keren waren we een uur verder. Uiteindelijk kwamen toch de harde feiten op tafel, in het kort: gewicht, lengte, huidige eetpatroon en doelen.

Mieke werkt met het Gewoonetendieet oftewel, geen dieet maar door juiste keuzes maken volgens de schijf van 5 van het voedingscentrum verantwoord eten en toch afvallen.

Mieke en ik gaan een jaar samenwerken en ik houd een ervaringsblog bij met mijn ervaringen.

Mijn eerste reactie

Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik met het samengestelde eetpatroon wat ik nu van Mieke meegekregen heb besef ik dat ik altijd te weinig gegeten heb, maar ben daarentegen ook wat sceptisch omtrent het afvallen. Ik moest namelijk meer gaan eten!

Maar, vol goede moed ga ik beginnen en ik houd jullie maandelijks op de hoogte van de ervaringen.

Groetjes Puck

Recept Gewoon Eten Dieet

2 Replies to “Ervaringsblog 1 – ‘Ga ik hiermee afvallen?!’”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *