Over mij

uMiek – Gewichtsconsulent & Lifestylecoach

Maar wie zit erachter? Mijn naam is Mieke Govers, 24 jaar en woonachtig en werkzaam in Berghem (Noord-Brabant). Toen ik in 2016 als gedragswetenschapper afstudeerde van de Radboud Universiteit in Nijmegen wist ik dat ik hier wat mee wilde in de praktijk. Maar wat… Ik wist enorm veel van gedrag, werkte in de sport en naar mijn mening miste er nog één aspect in het plaatje: voeding. In 2017 heb ik toen de opleiding tot gewichtsconsulent afgerond en nu ben ik er om jullie te begeleiden op het gebied van voeding, gedrag, mindset en beweging.

Mijn passie voor een gezonde levensstijl is gevormd door mijn eigen ervaring. Toen ik 14 was kreeg ik anorexia nervosa. Ik vond mezelf nooit goed genoeg en ik haalde mijn controle en eigenwaarde uit het ‘niet eten’. Verschillende behandelingen later sta ik hierboven en heb ik geleerd hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen. Dit klinkt zo logisch, maar ik weet hoe lastig het is om deze keuzes te maken en je gedrag ook daadwerkelijk te veranderen.

Ik ben dus flink met mezelf aan de slag gemoeten en dan vooral met mijn ‘mind’ en ‘mindset’. Dit is wat bij mij heeft moeten gebeuren, maar wat ook moet gebeuren als je blijvend af wil vallen. Het is een proces, en geen “quick fix”. Het gaat hier nu eenmaal om duurzame gedragsverandering. Jouw patroon is er niet in één dag in geslopen en zal er dus ook niet in één dag uit zijn.

Duurzame gedragsverandering

Omdat juist die gedragsverandering en duurzame gedragsverandering mij inspireert ben ik psychologie/gedragswetenschappen gaan studeren aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ik wilde weten wat er achter het gedrag van mensen zit en hoe gedragsverandering tot stand komt. Mijn studie vond ik wat te theoretisch, ik wilde de praktijk in, iets doen met mijn kennis. Ik werk(te) ondertussen al op de sportschool, Fitness4All in Berghem en ben toen een aanvullende opleiding tot gewichtsconsulent gaan doen. Ik wil het volledige plaatje kunnen bieden: voeding/gewichtsbeheersing, psyche en bewegen.

Het volledige plaatje

Ik kan jullie als gewichtsconsulent & lifestylecoach nu het volledige plaatje aanbieden. Niet slechts een voedingsadvies, maar doorpakken op waar het lastig is. Hoe ga je hiermee om? Wat kan je doen om het voor jezelf makkelijker te maken? Ben je niet te streng voor jezelf? Of neem je jezelf wel serieus genoeg? Hierdoor zal je blijvend resultaat gaan halen, meer energie krijgen en beter in je vel gaan zitten. Geïnteresseerd? Kijk onder het kopje ‘Persoonlijke Coaching‘ wat ik voor jou kan betekenen.

Kindergewichtsconsulent

Omdat ik geloof in het motto: “Voorkomen is beter dan genezen” denk ik dat je niet vroeg genoeg kan beginnen met het aanleren van een gezonde leefstijl. Dit is de reden waarom  ik de opleiding “Kind en Voeding” heb gedaan. Ik mag mezelf nu ook gewichtsconsulent noemen en je kan bij mij terecht met alle vragen rondom de voeding van je kind. Is je kind wat te licht, of wat te zwaar, heeft hij of zij moeite met eten, of snoept hij of zij (te)veel? Ik kijk graag met jullie mee. Kijk ook hiervoor onder het kopje ‘Persoonlijke Coaching voor Kinderen‘ voor meer informatie.


Certificaten

Gedragswetenschapper

(Research Master Behavioural Science, Radboud Universiteit Nijmegen)

Gewichtsconsulent (BGN)

Gewichtsconsulent voor kinderen (BGN)


Gewoonetendieet

uMiek is aangesloten bij gewoonetendieet. Afvallen zonder dieet, door gewoon te leren eten. Want wat versta jij onder gewoon eten? Weet jij wat jouw natuurlijke gewicht is?

Gewoon eten dieet