Over mij

uMiek – Leefstijlcoach voor kinderen en volwassenen

Gewichtsconsulent Berghem

Maar wie zit erachter? Mijn naam is Mieke Govers, woonachtig en werkzaam in Berghem (Noord-Brabant). Toen ik in 2016 als gedragswetenschapper afstudeerde van de Radboud Universiteit in Nijmegen wist ik dat ik hier wat mee wilde in de praktijk. Maar wat… Ik wist enorm veel van gedrag, werkte in de sport en naar mijn mening miste er nog één aspect in het plaatje: voeding. In 2017 heb ik toen de opleiding tot gewichtsconsulent afgerond en nu ben ik er als leefstijlcoach om jullie te begeleiden op het gebied van voeding, gedrag, mindset en beweging.

Waarom uMiek

De naam uMiek was vrij snel gevonden. Mijn begeleiding is persoonlijk, vanuit mezelf, vandaar het ‘Mieke’-gedeelte in mijn naam. Een van mijn cliënten heeft het nog steeds over ‘op z’n Mieke’s eten’. Maar, iedereen is ook uniek, niet iedereen vindt hetzelfde lekker en eet op dezelfde momenten. Bovendien eet niet iedereen om dezelfde reden (er zijn meer redenen dan alleen honger hebben, ik schrijf hier een stukje over ‘de functie van eten’) en houdt niet iedereen van bewegen. Dus ik combineerde uniek en Mieke tot uMiek.

Ervaringsdeskundige Anorexia Nervosa

Naast dat ik in mijn praktijk mensen begeleid in het afvallen, aankomen, of op gewicht blijven, werk ik ook als ervaringsdeskundige. Toen ik 14 was kreeg ik anorexia nervosa. Ik vond mezelf nooit goed genoeg en ik haalde mijn controle en eigenwaarde uit het ‘niet eten’. Verschillende behandelingen later sta ik hierboven en heb ik geleerd hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen. Dit klinkt zo logisch, maar ik weet hoe lastig het is om deze keuzes te maken en je gedrag ook daadwerkelijk te veranderen. Ik weet ook hoeveel onbegrip er bij de ‘buitenwereld’ is tijdens jouw periode met anorexia en ik bied je een veilige omgeving om erover te spreken.

Duurzame gedragsverandering

Ik ben dus flink met mezelf aan de slag gemoeten en dan vooral met mijn ‘mind’ en ‘mindset’. Dit is wat bij mij heeft moeten gebeuren, maar wat ook moet gebeuren als je blijvend af wil vallen. Het is een proces, en geen “quick fix”. Het gaat hier nu eenmaal om duurzame gedragsverandering. Jouw patroon is er niet in één dag in geslopen en zal er dus ook niet in één dag uit zijn. Onder het kopje ‘persoonlijke coaching‘ vertel ik je meer over mijn werkwijze als leefstijlcoach.

Voedingsadvies voor kinderen

Omdat ik geloof in het motto: “Voorkomen is beter dan genezen” denk ik dat je niet vroeg genoeg kan beginnen met het aanleren van een gezonde leefstijl. Dit is de reden waarom  ik de opleiding “Kind en Voeding” heb gedaan. Ik mag mezelf nu ook kindergewichtsconsulent noemen en je kan bij mij terecht met alle vragen rondom de voeding van je kind. Is je kind wat te licht, of wat te zwaar, heeft hij of zij moeite met eten, of snoept hij of zij (te)veel? Ik kijk graag met jullie mee. Kijk ook hiervoor onder het kopje ‘Voedingsadvies voor Kinderen‘ voor meer informatie.


Certificaten


Gewoonetendieet

uMiek is aangesloten bij gewoonetendieet. Afvallen zonder dieet, door gewoon te leren eten. Want wat versta jij onder gewoon eten? Weet jij wat jouw natuurlijke gewicht is?

Gewoon eten dieet