Gezonde frietjes

Voor veel mensen een “Guilty Pleasure”: frietjes. Hoe vaak ik het wel niet hoor: “Ja maar, ik heb wel frietjes gegeten!” Dan denk ik bij mezelf: “Ja, dus, niks mis mee (zolang je ze niet elke dag eet), ik hoop dat je ervan hebt genoten!”

Bracht me wel bij dit receptje. Frietjes die je wél elke dag kan eten. Ze zitten namelijk boordevol voedingsstoffen, omdat ze gemaakt zijn van….. KNOLSELDERIJ!

Voedingsstoffen

Knolselderij bevat een grote hoeveelheid aan vitamine K. Deze vitamine is onder andere nodig voor een goede bloedstolling. In 100 gram knolselderij zit 34% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) voor vitamine K. Naast vitamine K bevat knolselderij vitamine C (13% ADH/100 gr), vitamine B6 (13% ADH/100 gr), vitamine B5 (6% ADH/100 gr), vitamine B1 en B3 (beide 4% ADH/100 gr).

Naast deze vitamines bevat knolselderij ook fosfor, ijzer, koper, mangaan, Natrium, Kalium, magnesium, calcium en zink.

Bovendien bevat het maar 32 kCal / 100 gram!

Bereidingswijze

Neem een knolselderij en snij deze in reepjes van ongeveer 0,5 cm bij 0,5 cm. Voor de lengte kan je gewoon de lengte van de knolselderij nemen. Leg deze op een met bakpapier beklede ovenplaat en bestrooi met jouw gewenste kruiden (zout/peper/paprikapoeder/kerrie/etc.) en eventueel met olijfolie. Gebruik je bij de rest van de maaltijd al veel bereidingsmiddelen dan kan dit ook zonder. Schuif de plaat voor 40 minuten in de oven op 180 – 200 graden en that’s it!

Heb je nu een airfryer? Doe de frietjes dan voor 20-30 min op 200 graden in de airfryer, zonder olie. De rest blijft hetzelfde.

Smakelijk eten!

Gezonde friet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *