Persoonlijke coaching voor kinderen en jongeren

Na de opleiding tot gewichtsconsulent heb ik me verdiept in het coachen van kinderen en de opleiding tot kindergewichtsconsulent afgerond. Hiermee mag ik naast dat ik volwassenen begeleid, binnen mijn praktijk ook voedingsadvies aan kinderen onder de 18 jaar geven. Ik denk dat je niet vroeg genoeg kan beginnen met het aanleren van een gezonde leefstijl.

Een gezonde basis is van levensbelang

Voedingsadvies voor kinderen

In de kindertijd wordt de basis gevormd voor je verdere leven met betrekking tot onder andere eetgedrag. Wat jij als ouder aanbied aan je kind kan hij of zij zomaar meenemen in zijn of haar volwassenheid. Als kind vorm je namelijk jouw overtuiging over voeding en jouw besef van wat ‘normaal’ is en wat niet. Krijg je bijvoorbeeld altijd wat lekkers als je uit school komt, dan kan het best zo zijn dat jij nog steeds altijd de behoefte hebt aan iets lekkers wanneer je thuis komt van het werk. Tijdens de kindertijd gaat een kind verschillende ontwikkelingsstadia door, elk met zijn eigen uitdaging. De eerste hapjes, de ‘lust-ik-niet’-fase, traktaties op school, naar het kinderdagverblijf, naar de middelbare school en uiteindelijk misschien wel (vaak) op stap gaan. Weet jij wat je kind nodig heeft? En wat vindt je kind hier zelf van? Misschien heb je wel een peuter die bijna niks meer wil eten, of een kind dat alleen maar één product wil eten. Dit kan jou als ouder best wel eens in een lastige situatie brengen. Hoe ga je hiermee om?

Wat doe ik in de praktijk?

Wat ik vaak tegenkom in mijn praktijk is dat kinderen vaak alles lekker vinden, maar dat groente en fruit eten lastig is. Als ouder lijkt het soms een onmogelijke taak om er dan voor te zorgen dat je kind toch alle benodigde vitamines binnen krijgt. Hier gaan we tijdens een begeleidingstraject een creatieve oplossing voor zoeken. Wat is lekker, maar toch ook voedzaam?

In mijn praktijk geef ik voedingsadvies aan kinderen en jongeren met over- of ondergewicht, of met een normaal gewicht. Ik werk volgens de RGV (Richtlijnen Goede Voeding) van de gezondheidsraad, voor het laatst aangepast in 2015. Wil jij weten hoe je goed voor je lijf kan zorgen? Wil jij weten wat de juiste voeding en voedingsstoffen voor jou kunnen betekenen? En wil je je lijf gezond maken (& houden)? Laat dan je gegevens achter via het contactformulier en ik bel je om meer informatie te geven!

Meer weten? Lees dan hier verder.

Groepsbegeleiding voor jongeren van 14 – 18 jaar

Naast de individuele coaching heb ik in samenwerking met Welzijnspraktijk Berghem een compleet programma ontwikkeld, speciaal voor jongeren van 14 – 18 jaar. Lees daar hier meer over.