Leefstijl-coaching voor volwassenen

Niet diëten, maar gewoon gezond eten

Leefstijl coaching

Bij uMiek ga ik jou coachen naar een gezonde leefstijl door terug te gaan
naar de basis. Je hebt één lichaam waar je je hele leven mee vooruit moet en ik vind het dus belangrijk om jou te ondersteunen in het goed verzorgen van je lijf. De voeding die je tot je neemt moet jouw lichaam voeden en ondersteunen, maar tegelijkertijd blijven we ook goed zorgen voor jou als persoon, die een eigen leven leeft en op verschillende momenten behoefte heeft aan verschillende dingen. Ik geloof niet in het ontzeggen of ‘niet mogen’ van bepaalde voedingsmiddelen. Genieten hoort ook bij het leven! Wil je resultaat bereiken dan is het wel belangrijk dat je een goede balans vindt in je leven. Dit doen we op een manier die bij jou aansluit. Iedereen is anders, ieder lijf is anders en iedereen heeft dus andere behoeften en wensen. We gaan dus niet diëten, maar samen werken aan een leefstijl die bij jou past.

Geen weekmenu

Ik schrijf in mijn praktijk geen dieet voor. Je krijgt van mij één voorbeelddag die we samen gaan maken tijdens de intake. Hierop ga je zelf leren variëren. Waarom? Ik wil dat je wat leert, dat je zelf kan gaan kiezen. Ik kijk niet de rest van je leven met je, dus je moet zelf verder kunnen na afloop van jouw traject.

Welke leefstijl-gerelateerde vragen kom ik tegen?

  • Ik weet niet meer wat ik nou wel en niet mag eten?
  • Ik heb al zoveel verschillende diëten geprobeerd, maar niks helpt, wat moet ik nu?
  • Ik heb laatst gelezen over koolhydraatarm eten, werkt dit echt? (spoiler alert: ik adviseer alle voedingsstoffen)
  • Ik lijk wel de hele dag met eten bezig, hoe kan ik weer normaal met eten omgaan?

Voor wie?

In mijn praktijk begeleid ik gezonde mensen met over- of ondergewicht, of met een normaal gewicht. Ik werk volgens de RGV (Richtlijnen Goede Voeding) van de gezondheidsraad, voor het laatst aangepast in 2015 en volgens de methode van het Gewoonetendieet. Wil jij weten hoe je goed voor je lijf kan zorgen? Wil jij weten wat de juiste voeding en voedingsstoffen voor jou kunnen betekenen? En wil je je lijf gezond maken (& houden) door niet alleen te kijken naar wát je eet, maar door daadwerkelijk je gedrag te veranderen? Laat dan je gegevens achter via het contactformulier en ik bel je om meer informatie te geven!

Trajecten ter begeleiding naar een gezonde leefstijl

Je kan bij mij komen voor individuele coaching of groepscoaching. Bij de individuele coaching heb ik de tijd voor jou en jou alleen. We kunnen hier wat dieper ingaan op waar jij tegenaan loopt en wat lastig voor je is. Hoe wil jij de leefstijl creëeren die bij jou past?

Bij de groepscoaching heb je natuurlijk de kans om je vragen te stellen, maar is er wat minder ruimte voor individuele aandacht. Ik ga hier vooral globaal in op leefstijl-gerelateerde onderwerpen. Hier tegenover staat wél weer de steun van de groep!