Workshop / Lezing

Als er iets is wat ik graag doe, is het wel groepen mensen motiveren of inspireren met een lezing of workshop. Ik vind het fantastisch om anderen door middel van een lezing of workshop te vertellen over hoe je nu ‘gewoon kan eten’. Hoe kan je jezelf dingen toestaan, maar toch verantwoorde keuzes blijven maken. Deze lezingen/workshops kunnen over verschillende thema’s gaan. Ik heb verschillende lezingen ‘liggen’ (die ik altijd aanpas op de doelgroep), maar ik maak ook graag een ‘custom-made’ lezing of workshop.

De onderwerpen waar ik een workshop / lezing over heb liggen:

Workshop hoe drink ik voldoende water
  • Een leven lang gezond (voeding voor 55+)*
  • Broodnodige voeding*
  • Emotie-eten*
  • Tips voor uw natuurlijk gewicht*
  • Richtlijn goede voeding*
  • Etiketten lezen*
  • Hoe zet je nu eigenlijk je eigen praktijk op? (eigen ervaring)
  • Strooigoed of strooinietzogoed (voeding rondom Sinterklaas)
  • Suikers en sport / suikers in voeding*
  • Hoe drink ik voldoende water (lezing voor kinderen op de basisschool)

*Dit zijn lezingen van het Gewoonetendieet.

Mijn missie: openheid over eetstoornissen

Een onderwerp waar ik zelf graag meer openheid over zou willen creëeren zijn eetstoornissen. Ik durf van mezelf te zeggen dat ik hiervan hersteld ben, maar krijg nog regelmatig te maken met vooroordelen van de omgeving (“Je bent nog veel te dun om hersteld te zijn”, “Je sport nog teveel om hersteld te zijn”, “je bent nog (te)veel met gezonde voeding bezig om hersteld te zijn” etc.). Ik zou willen zeggen dat het me niks doet, maar dat doet het wel. Vooral, omdat het vaak niet tegen me gezegd wordt, maar achter mijn rug om gebeurt

Ik vertel in een lezing dan ook graag mijn verhaal, hoe is het om een eetstoornis (anorexia nervosa) te hebben en hoe kan dit herstel nu gaan? Wat zijn helpende factoren en wat niet? Waarom durf ik te zeggen dat ik hersteld ben? Wat ís het eigenlijk? Vaak heerst het beeld dat het enkel om (te) weinig eten gaat, maar is dat ook wel zo?

Interesse?

Heb je interesse in een lezing of workshop? Neem dan contact met me op via het contactformulier, mail naar info@umiek.nl, of bel 06-11818482.

Er is (bijna) niks wat ik liever doe dan vertellen over mijn passie(s), dus ik zie nu al uit naar je mailtje of belletje.

Bent u werkgever? Dan kan het interessant zijn om eens te kijken op de site van Gewoon Werken Nu. Ook vanuit Gewoon Werken Nu verzorgen wij verschillende werk-gerelateerde workshops op het gebied van gezondheidsbevordering.

Geplande lezingen

Woensdagavond 8 januari 2020, 19.30, Hotel de Naaldhof: “Actieve Leefstijlverandering voor jou” in samenwerking met “Blij-Fit

Dinsdag 28 januari 2020, 19.30 – 21.30, Volksuniversiteit Oss: “Feiten en Fabels over voeding

Woensdag 18 maart 2020, bibliotheek Oss, onder voorbehoud.

Woensdag 1 april 2020, 19.30 – 21.30, Volksuniversiteit Oss: “Iemand in mijn omgeving heeft een eetstoornis, wat nu?

Woensdag 13 mei 2020, 19.30 – 21.30, Volksuniversiteit Oss: “Gezonde voeding voor je kind – meer mogelijk dan je denkt!