Onder druk

Deze weken ging het niet altijd even makkelijk voor Puck. Haar titel van deze blog is dan ook “Onder druk”. Benieuwd hoe de afgelopen weken zijn gegaan? Je leest het hieronder! Eerdere blogs nog niet gelezen? Kijk hier, hier en hier.

Deze maand voelde ik me regelmatig onder druk

De titel van deze blog zegt het al, jeetje wat is het toch moeilijk in sommige periodes van het jaar om de juiste keuzes te maken. Dit wordt vanzelf eigen, maar nu word ik toch wel steeds door mezelf op de feiten gedrukt. Vragen die ik mezelf steeds stel bij zo’n situatie onder druk zijn: Wat wil ik echt graag eten of drinken? Wat gun ik mezelf wel en wat kan ik toch beter laten staan? Wat heb ik ervoor over? Etc. etc.

In mijn vorige blog heb ik ook al even aangestipt dat je een nieuwe levensstijl moet aanmeten, dat gaat niet over 1 nacht ijs, maar we willen natuurlijk eigenlijk dat dit in 1 maand eigen is. Ik ben nu 4 maanden actief bij Mieke, en deze maand heb ik toch als het moeilijkste tot nu toe ervaren. Onder druk is echt de beste beschrijving Ik weet wat ik kan en “mag” eten, wat goed voor me is en waar ik me ook goed bij voel. Dat is uiteraard ook erg belangrijk, maar wanneer gun ik mezelf iets extra’s en dat ik hier geen spijt van krijg of misselijk word? Nou, dit beide is me afgelopen maand overkomen.

Misselijk

Gewoon een dag nergens naar kijken heerlijk in de zon. Wijntje , chipje, lekker frietjes op het terras en nog een toetje met chocolade na. Heerlijk, ik vond het echt genieten. Ik vond wel dat ik dan een keer extra moest gaan sporten, maar had er even geen rekening mee gehouden dat mijn lichaam al deze vulling niet meer zo gewend is, omdat ik toch wel gebalanceerd eet tegenwoordig. Dus werd ik ‘s nachts echt ziek, misselijk, buikpijn etc.. Goede les zou je denken, maar waar ligt dan de grens? Want, ik vind een wijntje in het voorjaar echt wel lekker in het zonnetje.

Balans

Ik vind zeker dat een dag nergens naar kijken best een keer moet kunnen, maar ik voelde me er gewoon echt niet lekker door. Wat ik nu probeer is de balans hierin te vinden. Ik krijg nou eenmaal trek als ik een wijntje drink. Het lijkt nu misschien wel of ik niet zonder wijn kan, dat is echt niet het geval, maar in deze voorjaarsperiode vind ik het zo gezellig als we allemaal weer naar buiten kunnen. Lekker in het zonnetje zitten, langere dagen, ja bij mij als Bourgondiër hoort daar dan soms echt een wijntje bij.

Belangrijkste regel onder druk

De belangrijkste stelregel vind ik wel in deze: genieten maar geen spijt krijgen van iets wat je hebt gegeten. Dat ik er een keer extra voor moet bewegen stel ik mezelf dan als consequentie, maar spijt is geen optie. Dat laatste helpt me dan toch in deze voor mij wat moeilijkere maand onder druk om juiste keuzes te maken. Hierdoor kan ik de misselijkheid beperken.

Resultaat?

Ik ga zo door want besef me ook dat het zonder de stok van Mieke achter de deur over een jaar het ook zelf moet kunnen. Zonder weer enorm aan te komen , maar juiste keuzes te maken.

Toch trots want ondanks alles wat ik hierboven heb geschreven toch weer afgevallen en opbouw van spieren gestegen.


Trotse coach

Onder druk

Nou, Puck, ondanks dat je je redelijk onder druk voelde de afgelopen maand ben ik wel nog steeds trots op je. Ondanks alles maak je tijd om voor je gezondheid te kiezen. Je leert steeds bewuster te kiezen en bewuster te genieten. Dat het niet altijd makkelijk is, dat klopt. Maar, we hebben nog 8 maanden om ervoor te zorgen dat je het daarna zelf kan. Zonder steeds onder druk te staan. Tot binnenkort!

P.S. Wil jij als lezer het jezelf nu gemakkelijk maken om te kiezen. Zorg dat je goed voorbereid bent en heb bijvoorbeeld altijd een gezond tussendoortje in de kast. Door de keuze logisch te maken voor jezelf kies je minder snel voor vulling. Kijk hier voor voorbeelden van gezonde tussendoortjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *