Online begeleiding

Afgelopen maanden ben ik een (eigenlijk twee, maar eentje in combinatie met deze blog) traject online gestart: online begeleiding. De online begeleiding was gratis, maar ik kreeg elke keer een leuk stukje aangeleverd voor op mijn site, én kon ontdekken of online begeleiding een toevoeging zou kunnen zijn voor mijn praktijk. Win-win. De eerste blogs kan je hier en hier lezen. Of ik nu ook online begeleiding als extra product aan wil bieden in mijn praktijk? Ik weet het niet. Ja, want dan kan ik meer mensen bereiken, het bespaart reiskosten en -geld, iemand kan in zijn of haar veilige omgeving blijven, het is laagdrempelig, etc. Nee, want ik hecht ontzettend veel waarde aan het persoonlijke contact. Ik ben dus nog in dubio omtrent de online begeleiding. Wat vind jij ervan? Ik zou het waarderen als je het me laat weten!

Goed, genoeg over mij, op naar het verhaal van Adrianne:

De laatste keer online begeleiding

Afgelopen tijd heb ik online begeleiding gekregen door Mieke via Skype. De online begeleiding is goed bevallen! We hebben dit laatste consult samen doorgenomen hoe het gaat, qua sporten, normaal eten, etentjes buiten de deur, combinatie van werk-privé en de uitdaging die daarmee ontstaat met betrekking tot eten.

De rode draad die in onze gesprekken terugkomt is dat ik al best veel weet van eten en veel motivatie heb om goed door te zetten. Als ik enkel normale dagen heb (overdag werken en ‘s-avonds thuis koken) is er weinig aan de hand qua eten en gewicht. Wat voor mij lastig is zijn de etentjes, de lunches en borrels op werk, verjaardagen; alles wat leuker is dan een normale dag . Mieke heeft me via Skype goede tips gegeven hoe ik hiermee om kan gaan.

Ritme creëeren en houden

De afgelopen weken is het gelukt om drie keer per week te gaan hardlopen. Het is erg belangrijk dat ik hier ritme in blijf vinden. Ik kan heus wel wat lekkers pakken af en toe, maar dan moet ik ook zeker blijven hardlopen. Het is nu lekker weer dus dan gaat dat ook best makkelijk.

Online begeleiding heeft voordelen!

In mijn drukke leven met werk, sporten en sociale activiteiten vind ik het fijn dat ik met Mieke via Skype mijn consulten kan doen. Je hebt fijn 1-op-1 contact en scheelt reistijd, je kunt het doen waar en wanneer je maar wilt.

Voor mij was dit het laatste consult met Mieke via Skype. Ik mag het nu op eigen benen gaan doen. Dat gaat me zeker lukken, Mieke heeft me super goede tips gegeven over hoe ik met mijn lastige momenten om moet gaan. Bedankt Mieke!


Nou Adrianne, ik weet ook zeker dat het je gaat lukken! Nu ik nog. Ga ik het als product toevoegen? Als praktijk wil ik producten aanbieden waar ik me goed bij voel, maar ook waar markt voor is. Vandaar dus dat ik, zoals ik al eerder zei, het echt ontzettend zou waarderen als je me even laat weten hoe jij denkt over online begeleiding. Zou je er gebruik van maken? Je kan een reactie achterlaten, of me mailen op info@umiek.nl

Hardlopen

Nu had Adrianne het in haar blog over hardlopen. Wil je daar ook mee starten? Dan kan hier goede schema’s vinden. Nu zit ik ook te denken om een traject hardlopen in combinatie met voeding/leefstijl aan te bieden. Wat zou je hiervan vinden? Als je dan toch een berichtje stuurt, laat me dit dan ook weten, zou ik heel fijn vinden!

Online begeleiding
De laatste keer online begeleiding!

2 Replies to “Online begeleiding”

  1. Hee Mieke, nogmaals bedankt voor je hulp. Goed idee om begeleiding met voeding en activiteit zoals hardlopen of andere sporten aan te bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *