Op zoek naar balans

Het is weer (iets na) de 20e van de maand en dus weer tijd voor een blog van Puck. Zijn jullie benieuwd hoe het haar vergaat? Ze vertelt het jullie! De zomer blijft een tijd van zoeken naar de juiste balans, maar jullie zullen zien dat Puck die balans steeds meer vindt! Het woord is wederom aan Puck.

De balans de goede kant op?

Jazeker! Yes! Weer -1 kilo en spierkracht neemt toe!

Door een goede balans ruim je je excuses op

Eerlijkheidshalve had deze 1 kilo waarschijnlijk meer kunnen zijn deze maand omdat, wat ik in mijn vorige blog ook, schreef dit voor mij een van de moeilijkste periodes zijn.
Heerlijk in de vakantiestemming, zo nu en dan gezellig met vrienden eind van de middag afspreken en door de gezellige omstandigheden van dat moment dan niet het juiste eten. Oftewel, ik heb genoten van alles ,maar er hadden absoluut betere keuzes gemaakt kunnen worden. Maar altijd een excuus verzinnen is het makkelijkst en gaat me uiteindelijk niet veel verder helpen.

Automatisch de juiste balans maakt toch trots

Maar, deze gedachten wel om kunnen zetten naar toch trots, dat ik toch ook heel vaak al uit automatisme juiste keuzes maak, waardoor ik toch dit resultaat gehaald heb.
Mijn motto is dat ik wil kunnen leven en zeker ook wil kunnen genieten van de wat minder gezonde uitspattingen, maar de dag erna weer terug ga naar normaal.

Wat is normaal?

Voor mij is normaal nu het volgen van de tips van Mieke, die steeds meer eigen worden qua eetpatroon hanteren en mijn sporten combineren met mn dagelijkse bezigheden zoals iedereen dit heeft. Ik vind zo steeds meer een balans in mijn eetpatroon die voor mij werkt. En om op de blogs van Mieke zelf terug te komen over “Wanneer begin je met je eetpatroon aan te passen, na de vakantie?”, ga ik vol goede  moed en goede zin op vakantie met het voornemen te genieten, maar zeker ook mijn nieuwe patroon aan te houden. Daar kan ik komende maand op terug komen of dat voornemen ook z’n resultaten heeft gegeven.


Tot slot kan ik iedereen aanraden om eens goed naar je voeding te kijken en ernaar te leven, je voelt jezelf echt beter in je lijf. Ik ga ervan uit dat het mij gaat lukken de balans te houden, fijne vakantie allemaal !

Groetjes, Puck

Nog even wat van Mieke tot besluit

Door al deze blogs heen is het echt wel te zien dat Puck enorme stappen maakt en aan het maken is. Ja, misschien had het resultaat in kilo’s meer kunnen zijn, maar kijk even wat er op mentaal gebied gebeurt! Betere keuzes leren maken kost tijd en gaat niet altijd goed. Dat geeft niet. Je mag jezelf die tijd geven, zodra je jouw lijn maar oppakt en hem niet laat liggen. En, jouw lijn is anders dan die van iemand anders. Uiteindelijk is iedereen op zijn of haar eigen manier in balans.

Jouw eigen lijn

Ik zeg hier bewust Jouw eigen lijn. Waarom? Dat wordt eind augustus / begin september tegen. Houd het Gewoonetendieet in ieder geval in de gaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *