Skype-consult, hoe bevalt dit?

Toen ik op Facebook vroeg of ik iemand een jaar lang gratis mocht begeleiden kreeg ik veel reacties. De eerste blog van Puck hebben jullie ondertussen kunnen lezen, anders kan dat hier. Ik kreeg ook een reactie van Adrianne. Adrianne woont wat verder weg en we kwamen samen op het idee dat het een mooie gelegenheid was om consultatie via Skype uit te testen. Ik doe dit nu bewust (nog) niet omdat ik erg veel waarde hecht aan het persoonlijke contact en dit is toch anders via een beeldscherm. Ik vind dit erg belangrijk voor de oorzaakgerichte coaching volgens het Gewoonetendieet die ik gebruik. Maar, de techniek groeit en wellicht goed om hier met mijn bedrijf mee mee te groeien: Skype dus.

Ook Adrianne houdt haar ervaringen voor jullie bij en ik moet zeggen: ze sluiten perfect aan bij hoe ik het consult, of in dit geval de intake, heb ervaren. Lees hieronder het verhaal van Adrianne. Ben ik direct benieuwd: Zouden jullie hier gebruik van maken?

Het eerste contact via Skype

Mieke en ik kennen elkaar al best lang. Al zo’n 20 jaar geloof ik! Wij waren vroeger buurmeisjes en zaten bij dezelfde vereniging. Via via en via sociale media zijn we altijd in contact gebleven en op die manier heb ik dan ook de groei van haar eigen bedrijf kunnen volgen.

Mieke plaatste op Facebook de oproep dat ze mensen zocht die geïnteresseerd waren om hun ervaringen te beschrijven over hun consulten. Dat leek me wel wat! Alleen de locatie Berghem was voor mij niet zo handig. Dus we besloten om het via Skype te doen, via beeldbellen dus. Voor Mieke de eerste keer dat ze consulten via Skype doet en dus leuk om samen uit te proberen!

Donderdag 28 maart had ik dan mijn eerste consult via Skype met Mieke. En ik moet zeggen: dit is goed bevallen! Je bent weliswaar dan niet lijfelijk bij elkaar, maar dat maakt eigenlijk niet zo veel uit. En geen reistijd is natuurlijk een groot voordeel. Mieke zat in haar eigen praktijkruimte en ik zat thuis aan tafel, hoe makkelijk kan het zijn! Even bijkletsen en daarna samen de intake gedaan.

Een stukje achtergrond + wat wordt er gevraagd

Mijn persoonlijk verhaal is dat ik altijd wel met mijn gewicht bezig ben geweest, en sinds een paar jaar succesvol op (of rond) mijn gewenste gewicht ben gebleven. Ik kan het best goed in de hand houden. Wat er veranderd is, is dat ik nu afgelopen periode gereisd heb, ik ben er een jaar tussenuit geweest om op wereldreis te gaan. Tijdens het reizen is het niet makkelijk om je eetpatroon volledig in de hand te houden. Je kookt eigenlijk amper zelf, en het lokale eten over de wereld is toch niet overal zó gezond. Ook al heb ik goed opgelet het afgelopen jaar, er zijn toch wat kilo’s bijgekomen.

Mieke startte ook met de vraag: wat is er veranderd. Dat is in mijn geval wel duidelijk namelijk de reis. We hebben daarna de rest van de intake doorgelopen en gesproken over het emotionele stuk wat bij eten komt kijken, de beweging (sport) die ik doe (hardlopen), wat voor type werk ik doe, om een goed beeld te schetsen van mijn leven weer in Nederland.

Een voedingsadvies

Skype

Daarna hebben we op een rijtje gezet wat ik nu (in Nederland dus weer) eet. Sinds ik weer voet op Nederlandse bodem heb gezet ben ik direct weer gezond gaan eten, wat in mijn ogen het beste was. Weinig koolhydraten, veel groenten, gezonde vetten. We hebben een normale dag qua eten samen doorgenomen en Mieke heeft daarna berekend welke voedingsstoffen of aspecten ik te kort kom op een normale dag en welke te veel waren. Dit hebben we samen aangepast naar een eetschema wat ik daarna ook van Mieke doorgestuurd heb gekregen. Natuurlijk hoef ik niet iedere dag hetzelfde te eten, dat gaf ze ook duidelijk aan. Maar het is een goede richtlijn. Ze heeft ook direct tips gegeven over wat je voor wat kan vervangen. En owja, niet te veel fruit eten! (sidenote toegevoegd door Mieke: Fruit is hartstikke gezond, maar bevat toch nog aardig wat suikers – fructose -. Veel fruit eten kan, maar het licht eraan wat je de rest van de dag eet en doet. Neem dit dus niet direct aan als advies, maar vraag je eerst af: wat past bij mij.)

De eerste ervaring

Mijn eerste ervaring is dus erg positief verlopen! Het contact verliep vlot, via Skype ging super. Mieke dringt geen zaken aan je op maar past je huidige eetpatroon zo aan dat het meer in balans is en geeft je tips waar je aan moet denken. Ze houdt er dus echt rekening mee wat je zelf al eet en bouwt van daaruit voort. Een heel prettig eerste consult!

One Reply to “Skype-consult, hoe bevalt dit?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *