Skype-afspraak 2: Cliëntervaring

Dinsdag 23-04-2019 had ik mijn tweede consult met Mieke via Skype. (Zie hier de link naar de intake) Voor mij erg fijn vanuit de huiskamer en Mieke zat op haar kantoor. Het beeldbellen ging weer super goed, je ziet elkaar en praat met elkaar alsof je tegenover elkaar zit. Eerst even bijkletsen natuurlijk, en toen besproken hoe de afgelopen weken zijn gegaan.

De rode draad

Wat voor mij wel een rode draad is, is dat het doordeweeks altijd goed lukt om me aan mijn eetschema te houden. Wanneer ik op werk zit, heb ik amper tijd om aan eten te denken, en kost het me geen extra moeite om op te letten. Wat ik bewust heb gedaan de afgelopen weken is iedere avond mijn ontbijt en lunch klaargemaakt en klaargezet. Ik heb ‘s ochtends weinig tijd dus met die kleine voorbereidingen is het makkelijk om me aan mijn schema te houden.

In het weekend heb ik vaak etentjes, of het met mooie weer een barbecue. Dan is het toch wat lastiger om volgens mijn schema te eten.

Contact tussen de Skype-afspraken

Tussen mijn eerste en tweede Skype-consult heb ik nog contact gehad met Mieke via e-mail. Ze vroeg hoe het ging, en ik gaf aan heel goed. Alleen die etentjes; wat is nou handig om daarbij te doen. Mieke heeft me goede tips gegeven zoals bijvoorbeeld pak twee keer een voorgerecht in plaats van voorgerecht en hoofdgerecht. Het is sowieso fijn om dan tussendoor even contact te hebben zodat je niet met vragen blijft zitten.

Uitdagingen aangaan

Wat voor mij ook een uitdaging kan zijn is (natuurlijk) lekkere dingen en daar afblijven. Zoals de paaseitjes op werk. Wat voor mij persoonlijk altijd goed werkt is: gewoon niet aan beginnen. Het is een soort mentale barrière dat wanneer ik er één neem, het er nooit één blijft. Mieke vraagt goed door wanneer ik zoiets vertel en probeert er dan ook de vinger achter de krijgen waar zoiets vandaan komt en wat er dan in me omgaat. Een uitdaging/oefening die ik heb meegekregen van Mieke is om de komende tijd een keertje wél één ding van iets te nemen. Dit zal voor mij, verwacht ik, lastiger worden dan niets nemen. Maar het is wel echt een goede oefening. Mieke benadrukt dan ook om bij die uitdaging goed op te blijven letten wat er dan gebeurt qua gedachten, gevoel, lichaam et cetera wanneer ik dat ga proberen. Of het nu wel of niet lukt, dat het belangrijk is om goed op te letten wat er gebeurt met mij en wat er dan in me om gaat.

Lunch-variate

Zelf had ik nog wel een verzoekje aan Mieke en dat was om iets meer afwisseling te hebben voor wat de lunch betreft. Ik neem nu elke dag yoghurt met chia zaad en een peer mee naar werk, maar was ook op zoek naar wat variatie hierin. We hebben toen samen volgens mijn wensen wat nieuws uitgezocht en verwerkt in het eetschema. Mijn nieuwe lunch bestaat uit lijnzaadcrackers, en we hebben wat verschillende opties voor beleg besproken, zodat ik iedere dag ook wat afwisseling kan hebben. Daarnaast tomaatjes en paprika er bij met de lunch. Klinkt goed en dat ga ik dan de komende tijd uitproberen.

Resultaat?

Skype 2

Ook mijn gewicht natuurlijk besproken. Ik heb mezelf de dag voor het consult in de ochtend gewogen. En het gaat de goede kant op! Niet voor niets goed bezig geweest en dus ook genoeg juiste keuzes gemaakt met de dinertjes buiten de deur. Dat geeft weer motivatie.

Ik ben heel positief over de ervaring met Skype. Het beeldbellen werkt erg goed. Wat ook heel handig is is dat Mieke haar scherm kan delen via Skype zodat ik met haar kan meekijken met bijvoorbeeld het maken van het eetschema of plaatjes en voedingswaarden van producten.

Samenvatting van de eerste maand Skype-begeleiding

Samengevat weer een superfijn gesprek met Mieke gehad! Ze luistert heel goed en vraagt heel goed door. Ook probeert ze echt verder te kijken dan het eten alleen en vraagt ook door naar gevoelens, gedachten en wat er bijvoorbeeld met je lichaam gebeurt op bepaalde momenten. Ze dwingt me absoluut in niets maar vult gewoon mijn eigen wensen aan naar betere keuzes. Dit is een heel goede aanpak. Op die manier ga je zelf ook goed nadenken over je eten, en word je heel fijn bijgestuurd en van goed advies voorzien. Uiteindelijk moet je toch voor de lange termijn zelf ook de juiste keuzes kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *