Take a Walk Huissen

Take a Walk Huissen is 1 uur laagdrempelig sporten in de buitenlucht. In mijn praktijk kom ik vaak tegen dat bewegen wordt gezien als iets groots, iets zwaars en iets dat moet. Met Take a Walk Huissen wil ik laten zien dat beweging gewoon leuk kan zijn en dat iedereen kan bewegen.

Take a Walk Huissen en Corona

Take a Walk Huissen en Corona

Vanaf 11 mei hebben we vanuit de overheid toestemming gekregen om weer in kleine groepen buiten te sporten. Take a Walk Huissen is een plan dat al langere tijd in mijn hoofd zat en nu naar buiten gebracht kon worden, mét de nodige maatregelen:

  • Bij klachten, blijf thuis
  • De buizen zijn ontsmet voor gebruik en ik ontsmet ze naderhand
  • Houdt 1.5 meter aftand, ook tijdens het lopen. Waarschijnlijk zullen we tijdens deze 1.5 meter maatschappij minder wandelen en meer oefeningen doen, omdat de afstand dan makkelijker controleerbaar is.

Take a Walk Huissen, wat kan je verwachten?

Take a Walk Huissen

Bij Take a Walk Huissen verzamelen we buiten, bij Sporthal “de Brink”. Dit omliggende park gaan we het komende uur gebruiken. Elke week op een andere manier. De basis van de workout is wandelen. Tijdens het wandelen heb je 2 buisjes gevuld met speciaal grit in je handen. Door middel van het gebruik van deze buisjes verbrand je tot 30% meer dan tijdens een normale wandeling. Elke week ziet de les er anders uit. Over het algemeen is de opbouw als volgt:

Warming-up : wandelen
Blokje oefeningen
Wandelen / joggen*
Blokje oefeningen
Wandelen / joggen*
Cooling down

* wordt aangepast op jouw niveau

Voor wie?

Iedereen die bij normaal wandelen geen klachten heeft, of mag opbouwen met wandelen volgens de fysiotherapeut kan meedoen. Doordat de workout makkelijk aangepast kan worden op jouw niveau is het uitstekend om te starten met sporten, maar ook gevorderde sporters kunnen voldoende uit de les halen.

Wat moet je meenemen?

Voor deelname heb je enkel een flesje water nodig. Deze flesjes zetten we op een centrale plek in het park waar we op de helft van de workout terug zullen komen. Misschien overbodig, maar zorg dat je gekleed bent op de weersomstandigheden. De lessen gaan altijd door vanaf 2 deelnemers, behalve wanneer het onweert of het te glad is.

Praktische informatie

Wanneer? Elke woensdag- en vrijdagochtend van 09.00 – 10.00
Kosten? Een proefles is GRATIS. Daarna €8,- per keer in de vorm van een strippenkaart van 10x
Waar? Verzamelplek is buiten voor sporthal De Brink, Huissen

Take a Walk Huissen

P.S. Kijk op de Facebookpagina voor updates

Voor vragen, meer informatie of aanmelden, kijk bij contact.