uMiek, even voorstellen

Vandaag is het 1 mei, dag van de arbeid en ik vond dat een mooie gelegenheid om mijn bedrijf uMiek nog een keer voor te stellen. Het is immers alweer meer dan een jaar geleden dat ik de deuren van mijn praktijk geopend heb en misschien vraag je je wel wat dingen af.

Waarom uMiek? Wie ben ik? Wat doe ik? Wat vind ik belangrijk in mijn trajecten? Dat zijn vragen die ik in deze blog ga proberen te beantwoorden. Mocht je aan de hand daarvan nog vragen hebben, mag je me altijd bellen of mailen.

Waarom uMiek?

uMiek is een praktijk, opgericht op 30 maart 2018 en ik, Mieke, run het. uMiek bestaat uit een combinatie van uniek en mijn naam, Mieke. Dit, omdat ik geloof dat iedere persoon uniek is en dus een eigen benadering nodig heeft. Dit doe ik op een persoonlijke manier, vanuit mezelf. Ik neem de Mieke mee in mijn begeleiding en daar komt het ‘Miek’-gedeelte in uMiek vandaan.

Wie zit er achter uMiek?

uMiek

Nou, Mieke dus! Ik zou mezelf omschrijven als een jonge vrouw, die elke dag nog leert over zichzelf. Volgens mij is er altijd ruimte voor zelfontwikkeling. Ik geloof niet in iets fout doen, maar zie dit eerder als een leermoment. Bovendien ben ik nieuwsgierig, en ik wil je leren kennen. Wat nog belangrijker is, ik wil jou helpen om jezelf te leren kennen.

Zoals je misschien eerder op mijn blog hebt gelezen heb ik zelf vroeger anorexia gehad en ik durf sinds 2-3 jaar echt te zeggen dat ik hiervan af ben. Daarvoor riep ik al 3-4 jaar dat ik ervan af was, maar stiekem hadden eetgestoorde gedachten mij nog wel in hun greep. Ik had mezelf nog niet gevonden, durfde nog niet voor mezelf op te komen. Focus op het eten en tegelijkertijd mijn tijd helemaal vol plannen was voor mij een manier om niet te hoeven voelen en om niet aan mezelf te hoeven werken.

Ik werk nog steeds graag hard en doelgericht, maar trek nu ook wat vaker aan de rem. Mijn praktijk is echt een droom die uitkomt en ik wil hierin zoveel mogelijk mensen helpen om ‘gewoon’ om te leren gaan met eten. Ik durf wel te zeggen dat ik elke dag bezig ben om uMiek te laten groeien, maar dat kan niet zonder dat ik goed voor mezelf zorg (zoals dat voor iedereen geldt: zorg je niet goed voor jezelf, dan kan je ook niet goed voor een ander zorgen).

Wat vind ik belangrijk in de trajecten van uMiek?

Zoals ik al zei, bij uMiek wil ik je leren om weer ‘gewoon’ te eten. Door alle diëten en uitspraken over voeding zie je door de bomen het bos niet. Bovendien heeft (niet)eten ook nog vaak een andere functie: emoties niet hoeven voelen, verveling onderdrukken, stress weg-eten, controle, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Gewoon eten Dieet

Hoe doe je dat nou, weer gewoon gaan eten? Dat is namelijk makkelijker gezegd dan gedaan. Samen gaan we onderzoeken wat jouw functie van eten is, wat jouw oorzaak is van je gewichts- toe- of afname. Hiervoor coach ik volgens het Gewoon Eten Dieet. Het Gewoon Eten Dieet is niet, zoals de naam wellicht impliceert, een dieet. Het Gewoon Eten Dieet is een manier van begeleiding: oorzaakgerichte coaching. Dit zal er uiteindelijk voor gaan zorgen dat je bij uMiek niet jouw zoveelste dieet krijgt. Nee, we binnen aan een weg naar een leefstijl die bij jou en jouw lichaam past. Wat is er dan aan het einde van die weg? Nou, dan hoop ik dat je tevreden met jezelf, je lijf en je eetpatroon weggaat.

Het mooiste werk van de wereld

Ja, ik heb het mooiste werk van de wereld. Ik heb al zoveel, zulke waardevolle gesprekken mogen voeren. En ja, soms is het heftig, soms wordt iemand boos, verdrietig, of komen er angsten ter sprake, maar dat mag. Verandering is lastig. Misschien denk je, “Maar het gaat maar om simpele aanpassingen in je voedingspatroon”, snap ik. Maar, voor iedereen voor wie dat toch niet zo makkelijk is dan dat het lijkt staan mijn deuren open, ik begeleid je graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *