Vakantie – hoe is het gegaan?

Iets later deze maand in verband met de vakantie, maar hier is weer een blog van Puck. Ook Puck is op vakantie geweest, de kids waren 6 weken thuis van school en het ritme was de afgelopen tijd toch net even anders dan anders. Hoe heeft ze het gedaan? En wat is het resultaat. De titel van Puck:

Nog nooit gelukt!

Wat de titel al zegt, het is me echt nog nooit gelukt om mezelf tijdens de vakantie aan mijn eetpatroon te houden. Maar, dit jaar is het gelukt! Toch ging ik met wat lood in mijn schoenen na 5,5 week naar mijn afspraak bij Mieke…

Keuzes tijdens de vakantie

Tijdens de vakantie heb ik echt niet zó goed gegeten. Ik denk wel ongeveer de calorieën die ik binnen mag krijgen, maar ik heb tijdens de vakantie niet altijd de goede keuze gemaakt qua voedzaamheid. Raar wat dat met mijn hoofd doet. Ik ben er toch steeds bewuster mee bezig wat ik eet, en ik vraag me af: vind ik het dan echt lekker?

Wat merkte ik tijdens de vakantie?

Wat ik daaraan wel meteen merkte is dat ik me sneller opgeblazen voelde, waardoor ik het idee had dat ik aan aan het komen was. Wel heb ik me ook dagelijks doelen gesteld, ik ben nou eenmaal geen stilzitter, dus een extra lange wandeling of een baantje extra zwemmen om dan te “compenseren” zodat ik aan het eind van de middag lekker mee kon doen met snacken.

Ja, ik blijf een bourgondiër, ik voel me echt vele malen beter met gezonde voeding, maar ik vind het toch wel echt lekker om te snacken: kaasje, worstje, warme hapjes, chipje, nootjes etc., noem maar op, ik vind alles lekker. Toch kies ik dan bij het lekkers wel wat ik eet, dat ik dat wel echt lekker vind, hierdoor laat ik me niet verleiden om doelloos alle bakjes leeg te eten :-).

Even niet zo lekker in mijn vel

Dus ik zeg tegen Mieke,  ik ben benieuwd, want ik heb ook een week gehad dat ik effe niet zo lekker in mijn vel zat, en toen heb ik echt alles gegeten en gedronken wat ik tegenkwam. Niet dat ik me daardoor beter ging voelen, maar voor dat moment was het echt genieten. Na een weekje was ik er ook weer helemaal klaar mee en heb ik teruggepakt naar mijn eigen nieuwe eetpatroon, en wat het grappige is, het is gelukt! Ik heb nog steeds echt geen honger, want ik heb mijn hele leven nog nooit zoveel gegeten als wat ik nu onder begeleiding van Mieke doe, en nog afvallen ook, het lijkt bijna te mooi voor woorden. Hoor ook echt wel eens van vriendinnen, jeetje hoe kan dat? Jij eet echt veel en meer dan ik. 

Puck

Ik ben tijdens de vakantieperiode zelfs nog 0,3 kilo afgevallen. Ik was tevreden geweest met 1 kilo te plussen, maar dit is wel de ultieme stimulans
Welke lijn volg jij?

Al met al door mijn compensatie om meer te bewegen en me dan later op de dag te “belonen” met iets lekkers is het me toch gelukt om spiermassa toe te nemen en vetmassa af te nemen.

Ik ben tijdens de vakantieperiode zelfs nog 0,3 kilo afgevallen. Ik was tevreden geweest met 1 kilo te plussen, maar dit is wel de ultieme stimulans. Nu de komende maand weer gewoon in het ritme en de lijn met een paar ons in de maand extra af te vallen.

Na de vakantie

Het kan dus gewoon, in de vakantie ben je misschien wat losser geweest, maar daarna weer verder volgens jouw eigen lijn, met mooie resultaten. Fantastisch Puck, ga zo door!

P.S. Wil jij dit ook? Check: https://umiek.com/leefstijl-coaching/septemberactie-je-eigen-lijn/

P.P.S. Eerder blogs van Puck lezen? Kijk hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *