Vakantie met mijn nieuwe eetpatroon

Het is weer tijd voor een nieuwe ervaringsblog van Puck. In deze maand ging ze op vakantie. Hoe gaat het nu? Heeft de vakantie roet in het eten gegooid, of wordt de vakantie vaak ingezet als smoes, maar kan je prima afvallen op vakantie? Veel leesplezier, het woord is aan Puck.

Hoe overleef ik mijn vakantie?

O, o wat heb ik in mijn maag gezeten met deze blog. Hoe ga ik de meivakantie met man en kinderen overleven met mijn nieuwe eetpatronen en waarbij alles op de loer ligt? Met z’n allen vrij en geen ritme, als Bourgondiërs denken we normaal aan lekker eten en drinken tijdens de vakantie. 

Kiezen tijdens de vakantie

Tijdens de vakantie echt een paar keer gedacht: “Ik wil echt de goede eetkeuzes maken, want ik mag meteen na de vakantie naar Mieke”. Jeetje, wat heb ik dat als stok achter de deur ervaren, maar het heeft me zeker geholpen met keuzes maken.
Ik ben me er ook erg van bewust geworden, dat ik het voor mezelf moet doen en niet voor iemand anders, in dit geval Mieke, maar nogmaals de stok is een goede motivator in mijn geval.

Ook nog jarig…

Met voor mezelf doen bedoel ik dat ik uiteraard ook mag leven en bij het leven hoort soms echt een wijntje en “zondigen” met wat ongezondere dingen. (Sidenote van Mieke – past ook bij het Gewoon Eten Dieet. Voornamelijk ‘voeding’, maar af en toe ook ruimte voor ‘vulling’), Ik was namelijk ook nog jarig en ik houd toch wel erg van chips en nootjes bij mijn wijntje. De grootste stimulans van de stok achter de deur is echt genieten van de momenten dat je “zondigt” en hier geen spijt van hebben achteraf, maar meteen weer oppakken waar je gebleven bent. Ik heb afgelopen maand bijna elke dag gesport, maar zeker ook heel erg genoten van lekkere hapjes en drankjes. 

De weeg-uitslag verwerken

Toen na de vakantie naar Mieke… Ik was er van overtuigd dat ik niets afgevallen was en hoopte heel erg dat ik ondanks al het sporten gelijk gebleven was in mijn gewicht. Dus ik was nog niet binnen en wilde eerst op die weegschaal om die uitslag nog even te verwerken voordat de rest van ons gesprek begon. Nou, verwerken moest ik het zeker, maar heel aangenaam verrast was ik toen ik zag dat ik afgelopen maand 2.9 kilo ben afgevallen!

Conclusie?

Nou ik weet het nu zeker, je kan zelfs vakantie vieren en genieten en niet aankomen.ik kan in ieder geval weer vol goede moed verder, maar besef me wel des te meer hoe belangrijk het voor mij nog is dat ik Mieke heb en een gevoelsmatige stok achter de deur, anders was ik misschien wel weer in oude patronen gevallen.

Trotse coach

Daar wil ik (Mieke) natuurlijk wel even wat aan toevoegen. Ik ben súper trots op Puck hoe ze voor zichzelf en haar gezin zorgt door te kiezen voor haar gezondheid. En dat met deze mooie resultaten! Ga zo door Puck!

Wil je de eerdere blogs van Puck lezen? Voor de eerste blog, klik hier en voor de tweede blog kan je hier klikken.

afgevallen tijdens de vakantie!

2 Replies to “Vakantie met mijn nieuwe eetpatroon”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *