13x Evenwichtig op vakantie

De vakantie is voor velen een excuus om even alles los te laten. Op vakantie mag opeens alles: van all-inclusive ontbijtbuffet tot een driegangenmenu ‘s avonds. Natuurlijk mag dat ook, maar dat kan natuurlijk wel verklaren waarom je wanneer je thuis komt opeens je broek minder makkelijk dicht krijgt. Het was al het thema van de Slankclub van deze week, maar ik dacht – waarom niet voor iedereen in een blog?! Wil je na de vakantie je kleren gewoon nog goed passen, maar tóch genieten van je vakantie (geloof me, dat kan!), lees dan mee.

1. Ook op vakantie: Eet je fruit

Zorg dat je wat fruit haalt in de supermarkt of het meeneemt van het ontbijtbuffet. Zo heb je altijd een fris tussendoortje op zak. Wie weet zorgt het er wel voor dat je een keer voor een stukje fruit gaat in plaats van bijvoorbeeld een ijsje.

2. Kies, kauw, geniet

Is het zoveelste chipje/wijtje/ijsje/broodje/toastje nog net zo lekker als het eerste? Kies bewust waar je op dat moment zin in hebt en blijf goed proeven. Stop wanneer het niet meer zo lekker is als in het begin.

3. Alleen maar lekkere dingen

Hierbij aansluitend. Eet alleen maar dingen die je écht lekker vindt. Hoger dan een 8 op een schaal van 10? Ja, het is het waard. Anders is het sonde, toch?

4. Vakantie = ijs

Geldt het voor jou dat vakantie gelijk staat aan ijs? Ga eens voor een sorbet- of waterijsje!

5. Uit eten

Altijd 3 gangen bij het uiteten? Neem eens 2 keer een voorgerecht en een kopje koffie of thee na. Altijd friet? Misschien is het nemen van een salade in plaats van frietjes ook een idee?

6. Water

Net als thuis: Heb altijd een flesje water in je tas!

7. Beweeg!

De supermarkt 2 straten verderop, echt een stukje zwemmen in plaats van alleen in het water liggen, een strandwandeling, of de buurt verkennen. Ook op vakantie zijn er mogelijkheden voor beweging ten over!

8. GENIET

Last but not least: genieten is echt het allerbelangrijkste van jouw vakantie. Het overgrote deel van het jaar ben je aan het werk of druk in de weer thuis, dus geniet van elkaar, van de rust, van de andere omgeving en doe wat goed voelt voor jou.

Fijne vakantie!!

Vakantie
Dit jaar geen extra kilo’s door de vakantie – http://www.gewoonetendieet.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *