Moederdag: een tropisch en verantwoord recept

Wil jij met moederdag je moeder verrassen op een lekkere manier, maar toch verantwoord? Dan is dit recept echt wat voor jou! Het recept kost je werkelijk waar vijf minuutjes om te maken en is dus uitstekend om te maken voor en met kinderen!

(Alcoholvrije) Piña Colada Smoothiebowl

Dat klinkt goed toch? Bij piña colada denk ik namelijk aan vakantie, strand en lekker in de zon liggen. Cocktailtje in mijn hand, ligbedje, palmbomen… Ik kan helemaal wegdromen bij dat idee. Hoe mooi als je hiermee je dag kan starten? Dan heb je al meteen een goede positieve vibe!

Aangezien moederdag ervoor bedoeld is om je moeder te verwennen, maar een vakantie wellicht wat buiten het budget ligt en praktisch wat minder haalbaar is, is dit een uitstekend alternatief. Bovendien hebben we in Nederland de zon niet altíjd buitenshuis, dus: haal de tropen in huis! Als je moeder daar nog niet blij van wordt op moederdag…?!

Goed, nou willen jullie natuurlijk weten wat hierin moet? Nou, komt ie:

Ingrediënten

125 gram bevroren ananasstukjes

250 ml kokosmelk (let op! Niet die blikjes van de aziatische keuken, maar de drinkbare, zoals deze)

30 gram suikervrije granola (uit de winkel, een verantwoorde keuze is deze, of zelf maken, dit is een leuk recept)

1 el kokosvlokken

5 aardbeien (gewoon omdat dat altijd lekker is!)

Make & Shake

Doe de bevroren ananasstukjes samen met de kokosmelk in de blender, blend tot een smeuïge massa en giet in een schaaltje (kies de leukste uit!). Doordat de stukjes nog bevroren zijn wordt het een stevige massa. Wil je hem nog wat steviger? Dan kan je ook kokosyoghurt of kwark pakken. Bestrooi met granola, de kokosvlokken en de vijf aardbeien (in plakjes gesneden)

 

Fijne moederdag!

 

Meer ontbijtinspiratie nodig voor moederdag? Kijk hier!

Of ben jij meer van de lunch/brunch met moederdag? Dan is dit broodje of deze salade misschien wel een idee voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *